09.19.2024

ABD Ordusunda Büyük Sızıntı!

ABD ordusunda büyük sızıntı:Milyonlarca e-posta ifşa oldu!

ABD ordusu personeline ait milyonlarca hassas bilgi içeren e-posta yazışmalarının, yazım hatası nedeniyle yanlışlıkla Afrika ülkesi Mali’ye gittiği ortaya çıktı.

Finansal Times’ın haberine göre, içerisinde diplomatik belgeler, vergi kayıtları, şifreler ve üst düzey askeri yetkililerin seyahat programları gibi hassas bilgileri içeren, ABD ordusuna ait milyonlarca e-postanın yanlış adrese gönderildiği ortaya çıktı. Pentagon Sözcüsü Tim Gorman, konuya ilişkin olarak Savunma Bakanlığının durumun farkında olduğunu ve bu problemin ciddiyetle ele alındığını ifade etti. Savunma Bakanlığı, “.mil” alan adından gelen e-postaların yanlış adreslere yönlendirilmesini engellemek için eğitim ve teknik kontroller uyguladıklarını ifade etti. Bu şekilde, yanlış adrese çıkan e-postaların engellenmeye çalışıldığı bildirildi.Ancak Savunma Bakanlığı, devlet işleri için kişisel e-posta hesaplarının kullanımını engellemenin teknik olarak mümkün olmadığına dikkat çekti. Bu nedenle, bakanlığın personeline talimat ve eğitim sağlayarak bu konuda önlemler almaya devam ettiği belirtildi.

Hollandalı internet girişimcisi Johannes Zuurbier, Mali ile yaptığı sözleşme gereği “.ml” alan adını yönettiğini ve 2013’ten bu yana benzer yanlış e-postalar aldığını aktardı. Zuurbier, konuyu ABD’li yetkililere, Mali’deki ABD Büyükelçiliği dahil olmak üzere ilettiğini ifade etti. Sadece bu yılın ocak ayından bu yana yaklaşık 117 bin ABD ordusu personeline ait e-postanın kendisine yönlendirildiğine dikkat çeken Zuurbier, bu durumun ortaya çıkardığı risklerden endişe duyduğunu söyledi.