09.19.2024

ABD, Siyonist işgalindeki kıyılara, savunma ve önleme kabiliyeti olan füze konuşlandırdı

ABD, Siyonist İsrail’in işgali altındaki kıyılara yüksek savunma ve önleme kabiliyetine sahip bir füze gemisi konuşlandırdı.

Time’da yer alan habere göre, işgalci İsrail’in savunma sistemi, Gazze’deki askeri harekâtının başlangıcından bu yana artan saldırılarla test ediliyor. Özellikle Eilat, Yemen ordusu da dahil olmak üzere bölgedeki Filistin’e destek veren güçlerin hava saldırılarına hedef oldu. Daha geçen hafta, hava savunmasının önleyemediği uçan bir cisim şehirdeki bir binaya çarptı ve saldırının sorumluluğunu Irak’ta İran destekli bir grup üstlendi. Pazartesi gecesi C-Dome’un kullanımına ilişkin sosyal medyada dolaşan videolar, mermilerin deniz üzerinde havada yakalandığını gösteren ışık parlamalarını yakaladı.

“Düşman uçağının” Pazartesi günü geç saatlerde güneydeki işgal edilmiş Eilat kenti yakınlarındaki işgalci İsrail hava sahasına girdiği, Kızıldeniz liman şehrini uyarmak için sirenlerin çaldığı ve işgalci İsrail ordusunun ilk kez işgalci İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından C-Dome adı verilen bir savunma sistemini konuşlandırdığı bildirildi. Salı günü erken saatlerde Telegram’da yayınlanan bir açıklamada, “Hedef, ‘C-Dome’ deniz savunma sistemi tarafından başarılı bir şekilde durduruldu” denilerek, “herhangi bir yaralanma bildirilmedi ve herhangi bir hasar oluşmadı.” açıklaması yapıldığı belirtildi.