10.02.2024

ABD yapımı bomba 80 yıl sonra patladı: Japonya’da havalimanında korkulu anlar!

Japonya’da bir havalimanı pistinde 2. Dünya Savaşı’ndan kalma ABD yapımı olduğu tahmin edilen bir bomba patladı. Patlama sırasında pistte uçak bulunmamasından dolayı yaralı olmadığı bildirildi.

Japonya’da Miyazaki Havalimanı’nın pistinde 2. Dünya Savaşı’ndan kaldığı tahmin edilen bir bomba patladı. Patlamanın ardından 90 uçuş iptal edilerek havaalanı kapatıldı. 2. Dünya Savaşı’ndan kalma, Japonya’daki havalimanına gömüldüğü tahmin edilen ABD yapımı bir bombanın patlamasıyla, pistte 7 metre çapında ve 1 metre derinliğinde bir krater oluştu.

7 METRELİK DELİK OLUŞTU

Yetkililer patlamadan yaralanan olmadığını, o sırada yakınlarında uçak bulunmadığını belirtti. Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri (GSDF) ekiplerinin patlamanın nedenini öğrenmek için olay yerinde incelemelerde bulunduğu söylendi.

Patlama sonrası tahliye edilen havalimanının, oluşan deliği doldurma çalışmalarının tamamlanmasının ardından perşembe günü yeniden açılması öngörülüyor. GSDF, 2023 yılında toplamda 37.5 ton ağırlığında 2 bin 348 adet bombanın imha edildiğini açıkladı.