04.28.2024

ABD’de Filistinli aileye saldırı: 6 yaşındaki çocuğu 26 kez bıçaklayarak öldürdü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Chicago eyaletinde 71 yaşındaki Joseph Czuba, Müslüman oldukları için iki kişiyi bıçakladı. 6 yaşındaki çocuk uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti, 32 yaşındaki annesinin durumu ise ağrı.

Will County Şerif Ofisi’nden yapılan açıklamada Joseph Czuba’nın (71), cinayeti işleme sebebinin İsrail-Hamas savaşı olduğu ifade edildi. Czuba birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, nefret suçları ve darp ile suçlanıyor.

Polis, Chicago yakınlarındaki Plainfield’de kendisine bıçakla saldırdığını söyleyen bir kadının ihbarı üzerine harekete geçtiklerini, kadının kendilerine “banyoya koştuğunu” söylediklerini ve olay yerine vardıklarında ise kadını ve çocuğu çok sayıda bıçak yarası ile bulduklarını açıkladı.

26 kere bıçaklandı

26 defa bıçaklanan 6 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan annesinin durumunun ise ağır. Çocuğun ve annesinin kimliği ilk olarak açıklanmadı. Daha sonra Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin (CAIR) Chicago ofisinden yapılan açıklamada çocuğun adı Wadea al-Fayoume, annesinin adı ise Hanaan Shahin olarak açıklandı.

Wadea’nın ABD’de doğduğu fakat annesinin 12 yıl önce Batı Şeria’dan ABD’ye geldiği belirtildi. CAIR-Chicago’dan Ahmed Rehab, Wadea’nın doğum gününü sadece birkaç hafta önce kutladığını söyledi. Wadea’nın futbol ve basketbol oynamayı çok sevdiğini anlatan Rehab, “Wadea, orantısız, tek taraflı açıklamalar ve medyada gördüğümüz haberlerin bedelini ödedi” dedi.

Biden’dan kınama

ABD Başkanı Joe Biden cinayetin ardından açıklama yaptı, “Bu korkunç nefret eyleminin Amerika’da yeri yok. Amerikalılar olarak bir araya gelmeli ve İslamofobiyi, nefretin her biçimini reddetmeliyiz” dedi. Biden devamında şöyle konuştu:

“Amerikalılar olarak bir araya gelmeli ve İslamofobiyi, nefretin her biçimini reddetmeliyiz. Nefretin karşısında sessiz kalmayacağımı defalarca söyledim. Amerika’da kimseye karşı nefrete yer yoktur. Beyaz Saray olarak Filistin, Arap ve Müslüman Amerikan topluluklarına taziyelerimizi iletiyor, annenin iyileşmesi için dua ediyoruz.”

Geçtiğimiz hafta sonu Hamas’ın Gazze Şeridi’nden sınırı geçerek sivillere ve askerlere saldırması sonucu İsrail’de bin 400’den fazla kişi hayatını kaybetti. Filistinli yetkililer ise Gazze’de 2 bin 450’den fazla kişinin İsrail bombardımanında öldüğünü ve bin kişinin de enkaz altında olduğunu söylüyor.