09.19.2024

ABD’de son 24 saatte 57 hortum: 26 kişi hayatını kaybetti

26 kişinin hayatını kaybettiği ABD’de son 24 saatte 57 hortum

ABD’nin 8 eyaletinde günlerdir şiddetlenerek devam eden kasırga ve hortumlar nedeniyle can kaybı 26’ya yükselirken dün gece ise 57’den fazla hortumun meydana geldiği rapor edildi. Son 24 saatte gerçekleşen hortumlar 8 eyalette birçok ev ve iş yeri ağır hasar almasına sebep oldu.

ABD’nin Arkansas, Mississippi, Iowa, Tennessee, Illinois ve Wisconsin başta olmak üzere 8 eyaletinde günlerdir etkili olan hortumlarda şimdiye dek 26 kişi hayatını kaybetti çok sayıda kişi ise yaralandı.

Meydana gelen şiddetli hava olaylarından dolayı Başkan Joe Biden 27 Mart’ta OHAL ilan etti.

SON 24 SAATTE 57’DEN FAZLA HORTUMUlusal Meteoroloji Servisi dün gece 8 eyalette son 24 saatte toplam 57’den fazla hortum olayının gerçekleştiğini belirtti.

Son olarak Arkansas eyaletinin başkenti Little Rock’ta meydana gelen kasırga ve hortumlar birçok ev ve iş yerinin yıkıma uğramasına sebep oldu.

Arkansas Valisi Sarah Huckabee Sanders ise şiddetli fırtına uyarıları nedeniyle bölgede acil durum ilan etti.

Meteoroloji yetkilileri, Little Rock’da yaşanan hortumun en şiddetli düzeydeki EF3 sınıfında olduğunu, yaklaşık 40 kilometrelik uzunlukta bir yol üzerinde fırtınanın saatte hızının 265 kilometreye kadar ulaştığı bilgisini paylaştı. 6/34