09.16.2024

ABD’den 400 şirkete Rusya yaptırımı!

ABD, Rusya’nın Ukrayna savaşına destek veren 400’den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım uygulama kararı aldı. ABD’nin yaptırım listesinde Türkiye’den de şirketlerin olduğu öğrenildi.

ABD Maliye Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, 23 Ağustos’ta Rusya’nın Ukrayna’daki savaşına destek verdikleri gerekçesiyle 400’ün üzerinde kişi ve kuruluşu yaptırım listesine aldı.

LİSTEDE TÜRKİYE’DN ŞİRKETLER VAR
Yaptırım listesinde, Çin, Rusya, Avrupa ve Ortadoğu’dan çeşitli kişi ve kuruluşların yanı sıra, Türk vatandaşlığına sahip bir isim ve Türkiye merkezli şirketler de yer alıyor.

ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo tarafından yapılan yaptırım açıklamasında “Rusya’nın ekonomik bağlantılarını zayıflatmaya devam ediyoruz” derken “Dünya çapındaki şirketler, finans kuruluşları ve hükümetler, Rusya’nın askeri-endüstriyel tedarik zincirlerini desteklemediklerinden emin olmalılar” dedi.,

Wally Adeyemo konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Rusya ekonomisini Kremlin’in askeri-endüstriyel kompleksinin hizmetinde bir araca dönüştürdü. Maliye Bakanlığı’nın eylemleri, Başkan Biden ve G7 liderlerinin Rusya’nın askeri-endüstriyel temelli tedarik zincirlerini ve ödeme kanallarını bozmak için verdiği taahhütleri uygulamaya devam ettiğini gösteriyor”
ZELENSKİ YAPTIRIM KARARINDAN MEMNUN
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, bir X paylaşımında, ABD’ye yaptırımlar için teşekkür ederek, bunların Rusya’nın “Ukrayna’ya karşı saldırgan bir savaş yürütme” yeteneğini daha da zayıflatacağını söyledi.

Zelenski, “Rusya saldırganlığını sürdürdüğü sürece saldırgana yönelik baskının sürdürülmesi ve sürekli arttırılması gerekiyor” dedi