09.19.2024

ABD’den işgalci İsrail’e soykırım desteği tam gaz devam ediyor!

En büyük silah satışının önü açıldı. İşgalci İsrail’in ABD’den önemli miktarda silah ve mühimmat sevkiyatı geldiğini kabul etmesiyle işgalci İsrail ve ABD güçlü ittifaklarını bir kez daha teyit ediyor.

İşgalci İsrail’in işgal rejimi, ABD’nin devam eden desteği için şükranlarını sunarak, ABD Büyükelçisi Jack Lew’in, mühimmat ve silahların yakında teslim edileceği konusunda Başbakan Benjamin Netanyahu’yu bizzat bilgilendirdiğini doğruladı.

“MÜHİMMAT VE SİLAHLAR İŞGALCİ İSRAİL’E TESLİM EDİLME SÜRECİNDE”

İşgalci İsrail Başbakanlık Ofisi’nin X sosyal medya hesabından ABD’den işgalci İsrail’e silah ve mühimmat gönderilmesine ilişkin açıklamada yapıldı.

Açıklamada, “ABD’nin işgalci İsrail Büyükelçisi Jack Lew dün Başbakan Netanyahu’ya, Başbakanın bahsettiği mühimmat ve silahların İsrail’e teslim edilme sürecinde olduğunu söyledi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Netanyahu’nun teslimatın gerçekleşmesini beklediği ve İsrailli yetkililere ABD’li mevkidaşlarıyla çalışma talimatı verdiği kaydedildi. Netanyahu dün, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’ın, ABD yönetiminin İsrail’e bazı silah ve mühimmat vermeme sorununu çözmek için çalıştığını doğruladığını belirtmişti.

Blinken’a, ABD’nin son aylarda işgalci İsrail’e silah ve mühimmat sağlamamasını “mantıksız” olarak nitelendiren Netanyahu’nun, “ABD’nin en yakın müttefiki İsrail, canı için savaşıyor, İran ve diğer ortak düşmanlarımıza karşı da savaşıyor.” dediği aktarılmıştı.