05.20.2024

ABD’li sinemacı Rapaport’tan sanatçılara skandal sözler: İsrail’i eleştirenleri listeye alıyoruz

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde binlerce masum sivili katlettiği saldırıları sürerken, soykırıma bazı çevrelerden destek gelmeye devam ediyor. ABD’li sinemacı Michael Rapaport, olaylara karşı susan veya İsrail’i eleştiren sanatçıları fişlediklerini belirterek artık o kişilere ‘para’ vermeyeceklerini belirtti.

7 Ekim’den bu yana İsrail güçlerinin Filistin’e karşı şiddetli saldırılarına dünyanın birçok bölgesinden tepki yağarken, ABD’li oyuncu-yönetmen Michael Rapaport, İsrail’i eleştirenlere ve Filistin’i destekleyenlere karşı kara liste hazırlamakla tehdit etti.

‘BİZİ KANDIRAMAZSINIZ’
Rapaport, sosyal medya hesabından yaptığı tepki çeken paylaşımında, İsrail’deki olaylarla ilgili sessiz kalan veya Filistin’i destekleyen sanatçıları kastederek “Bir liste yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kendilerini kandıramayacaklarını ekleyen ABD’li oyuncu, “Anti-Yahudi, anti-Semitik, anti-İsrail olanlara ya da hiç bir şey söylemeyenlere dikkat ediyoruz” dedi. Rapaport ayrıca, para, yatırım veya başka bir şey istemeye geldiklerinde bunları hatırlayacaklarını söyledi.