09.16.2024

ABD’nin talebi basına sızan gizli belgede ortaya çıktı: İşgalci Siyonistler bu emri ilk kez verdi!

On binlerce masum sivilin katledildiği Filistin’deki saldırılar sürerken, ABD basınına sızan bir belgede, ABD yönetiminin tahliye emirlerine ilişkin endişelerini bildirmesinin ardından, İşgalci İsrail 7 Ekim’den bu yana ilk kez Gazze’deki tahliye emirlerinden birini kaldırdı.

İsrail’in Filistin’deki katliamı, dünyanın dört bir yanından gelen tepkilere rağmen devam ederken, ABD Ulusal Halk Radyosu’na (NPR) sızdırılan ABD’nin Kudüs’teki Büyükelçiliği tarafından hazırlanan 28 Ağustos tarihli bir belgede, İsrail’e gerekli görülmeyen tahliye emirlerini iptal etmeye çağrısı yapıldı.

Belge tarihinden bir gün sonra, İşgalci Siyonistler saldırıların başlangıcından bu yana ilk kez, Filistinli sivillerin Gazze’nin merkezindeki Deyr El Belah bölgesi için yayınladığı tahliye emrini kaldırarak insanların evlerine dönebileceğini duyurdu.

‘ACELE EMİRLER SİVİLLERE ZARAR VERİYOR’

NPR tarafından yayınlanan belgede, “İsrail ordusunun daha fazla hareket özgürlüğü sağlamak için süresi sona eren tahliye emirlerini iptal etmesi, nüfusun güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamak için tahliye emirlerinin verilmesinden en az 48 saat sonra operasyonları durdurması ve insani yardım alanlarını koruyarak sürekli erişilebilirliği sağlaması” gibi önlemlerden bahsedilirken, İsrail’in Filistinlileri tekrar tekrar yerinden ettiğine dikkati çekilen haberde, Gazze’de yaşanılabilir ve güvenli bölgelerin son derece azaldığına dikkat çekildi.

Belgeye göre, tekrarlanan ve çoğu zaman aceleye getirilen tahliye emirlerinin sivillerin zarar görmesine yol açtığı, İsrail ordusunun bahsi geçen tahliye emirlerini yeterli uyarıları yapmadan verdiği ve gerekli zamanı tanımadan operasyonlara başladığı kaydedildi.

‘YÜZDE 88’İ TAHLİYE EMRİ ALTINDA’

Haberde ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Gazze’nin yüzde 88’inden fazlasının şu anda tahliye emri altında olduğu hatırlatılırken, haberde, İsrail ordusunun sadece 22 Temmuz’dan bu yana Gazze’de en az 20 tahliye emri yayınladığı bilgisinin de yer aldığı aktarıldı.