09.19.2024

Adalet Bakanı Tunç: Hem ailenin korunmasına başörtüsüne yönelik anayasa değişikliğini bu dönemde başaracağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.Tunç burada yaptığı konuşmada “İnsanı güçlendireceğiz ki aile güçlü olsun.

Aileyi tehdit eden sapkın akımlardan korumak için gerekli anayasal değişikliklere giriştik. İnşallah Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeni dönemde hem ailenin korunmasına yönelik hem de başörtüsüne özgürlük tanıyan, tanımlayan anayasa değişikliğini de bu dönemde başaracağız” dedi.Tunç, hedeflerinin yeni, demokratik ve sivil anayasayı milletle buluşturmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

Çünkü milletimizin hakkı. 82 anayasasıyla, darbe anayasasıyla yönetiliyoruz, demokratik ülkeye bu elbette ki yakışmaz. Anayasamızda bugüne kadar reform sayılabilecek çok önemli değişiklikleri gerçekleştirdik. Başta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi en büyük demokratik reformdu. Milletimizin doğrudan doğruya yürütmeyi belirlediği, yasamanın, yürütmenin, yargının, kuvvetler ayrılığının tam anlamıyla uygulandığı yönetim sistemine geçtik. Cumhuriyetimizi güçlendiren yönetim sistemine geçtik. Milletimiz son seçimlerde sistem tartışmalarını sona erdirdi. Artık geriye bakmaya gerek yok. Krizler, darbeler, kaos üreten, ekonomik krizler, siyasi krizler, vesayetçi anlayışı büyüten eski sistemi artık hatırlamamıza gerek yok. Hep ileriye bakacağız.