09.19.2024

Adalet Bakanlığı’ndan Serkan Tüzün için taziye mesajı: HSK açıklamayı geri çekti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), evli olduğu İlksen Tüzün’ü öldürdükten sonra intihar eden Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serkan Tüzün hakkında taziye mesajı yayımladı. HSK, açıklamayı tepkiler üzerine geri çekerken, benzer bir mesajın Adalet Bakanlığı’ndan personele gönderildiği bildirildi.

BBP ve MHP’ye yakın olan Alperen Ocaklarının eski genel başkanı Tüzün, dün gece saat 23:15 sıralarında Ankara Etimesgut’ta bulunan hakim lojmanında önce eşini vurdu, sonra da intihar etti. Yaşanan olayın nedeni bilinmezken, savcılık soruşturma başlattı.

HSK, Tüzün için resmi internet sayfasında taziye mesajı yayımladı: “Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Sayın Serkan Tüzün’ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.”

HSK’dan geri adım, bakanlıktan benzer mesaj

HSK, tepkiler üzerine açıklamayı siteden kaldırırken, benzer bir mesajın Adalet Bakanlığı’ndan personele gönderildiği bildirildi. DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, Twitter hesabından konuya ilişkin şunları kaydetti: “Yeni bilgi: Adalet Bakanlığı da Serkan Tüzün için personeline ‘başsağlığı’ mesajı geçti, Kahramanmaraş/Göksun’daki cenazeye katılmak isteyenler için bakanlıktan servis kaldırılacağını duyurdu.”

Yayın yasağı kararı

Öte yandan, Ankara 1’inci Sulh Ceza Hakimliği Tüzün’ün kardeşi tarafından yapılan başvurunun ardından cinayet ve intihara ilişkin haberlere dair yayın yasağı kararı aldı. Kararda, soruşturma konusu olaya ilişkin yapılan yayınların soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olabileceği savunuldu.