04.24.2024

Adaletsiz Karar Sonrası Semra Kuytul’dan İlk Açıklama: İğrenç Bir Siyaset, Açık Bir Korkaklık

Alparslan Kuytul Hocanın bugün gerçekleşen duruşmasından çıkacak kararı Bolu’da bekleyen Semra Kuytul, tutukluluğunun devamına karar verilmesi üzerine, “iğrenç bir siyaset ve çok açık bir korkaklık” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Bugün Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı davasının 2. duruşmasında mahkeme heyeti, delillerin toplanmaması gerekçesiyle Alparslan Hoca ve Ali Alagöz’ün tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 22 Ağustos 2019 tarihine erteledi.

Mahkemenin kararını Bolu’da bekleyen Semra Kuytul, haksız tutukluluğun devamına karar verilmesinin üzerine, “Yaptıkları her şey kendilerinin aleyhlerine dönecek. Rezalet devam ediyor. İnsanların canı yanmaya devam ediyor. Can yakanların da bir gün canı yanacaktır elbette” dedi.

Alparslan Hocanın eşi Semra Kuytul’un açıklamaları şöyle;

Öncelikle buraya destek için gelen bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bugün sabah erken saatlerden itibaren Adana’da adliye önünde bekleyen desteklerini esirgemeyen dostlarımızdan sevenlerimizden Allah razı olsun. Bizi bir kez daha derinden üzdüler. Bunlardan adalet beklememeyi öğrendik çok şükür. Rabbimizden adaletin tecelli etmesini bekliyoruz.

İĞRENÇ BİR SİYASET, AÇIK BİR KORKAKLIK

Bu kararın iğrenç bir siyaset ve çok açık bir korkaklık olduğunu ben burada vurgulamak istiyorum. Bir insanın hakkı konuşmasından, mazlumu savunmasından bu kadar korkarak; güçlerini, birtakım yetkilerini, yargıyı ve ellerindeki kuvveti kullanmak suretiyle bastırmak isteyenler birgün bunun aleyhlerine nasıl döndüğünü çok net bir şekilde görecekler. Yaptıkları her şey kendilerinin aleyhlerine dönecek. Çok fazla bir ey söylemeye gerek yok zulüm devam ediyor. Memlekette haksızlık devam ediyor. Rezalet devam ediyor. İnsanların canı yanmaya devam ediyor. Can yakanların da bir gün canı yanacaktır elbette.

O SAVUNMASI İLE TARİHE GEÇECEK

Bize destek verenlerden Allah razı olsun diyoruz. Ama ben öyle tahmin ediyorum ki bu zulmü yapanlar yakın zamanda bunun çok ciddi faturasını Rabbimin katından gelen bir şeyle ödeyeceklerine inanıyorum. Bugün özellikle Alparslan Kuytul Hocaefendi, tanıklardan öğrendiğimiz kadarıyla çok muhteşem bir savunma yaptı. O savunması ile tarihe geçecek. Biat etmediğini, susmadığını, susmayacağını, kendisini ve islami hareketi bitirmek isteyenlere fırsat vermek istemediğini istemeyeceğini ifade eden çok güzel bir savunma yaptı. Bu memlekette rezalete doymamışlar demek ki bu bunu gösteriyor. Dibine kadar çöksünler, dibine kadar gitsinler. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Kendini derin bir kuyuya atmak isteyene engel olabileceğimiz bir şey yok şuna da bizim elimizde. Kendileri istiyorlar kendileri bulacaklar.