03.29.2024

Adana Abidinpaşa Caddesinde Abluka Altına Alınan Furkan Hareketi Mensupları Neler Yaşadı?

Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Hareketi Mensuplarının hukuksuz tutukluluğunu ‘Adalet ve Özgürlük’ eylemleri gerçekleştirerek protesto eden Furkan Hareketi mensupları Adana Emniyeti’nin kanunsuz muamelelerine maruz kaldı.

Bugün aralarında Semra Kuytul Hocahanım da bulunduğu yaklaşık 30 kişilik kadın-erkek grubu Adana Abidinpaşa Caddesi’nde Özgürlük Yürüyüşü gerçekleştirmek istedi.

Yaklaşık 100 metre yürüyen hareket mensubu onlar polis ve çevik kuvvet ekibinin ablukası altında kaldı. Önleri polis otolarıyla kapatılan ekibin dağılmalarına dahi müsade edilmedi.

Hareket mensuplarını ablukadan tek tek 15’er dakika arayla çıkartan emniyet amirleri, Semra Hocahanım’ın tepkisiyle karşılaştı. Arkadaşlarıyla beraber 10 kişi kaldıklarını ve hep birlikte çıkmak istediklerini söyleyen Hocahanım abluka altından açıklamada bulundu.

Grubun dağıldığı esnada bir Furkan Hareketi mensubunu motorla seyir halindeyken durduran 20 kolluk kuvveti, hukuksuzca arama yapmak istedi ve hareket mensubuna sert müdahale uyguladı. Olay sonrası emniyete götürülen hareket mensubu verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Semra Hocahanım;
“Bu yapılan namertliktir! Adana Emniyetine güven kalmamış, arkadaşlarımızdan ayrılırken gözümüz arkada kalıyor, bundan sonra dağılırken de hep birlikte dağılacağız” ifadelerini kullandı.