05.03.2024

Adana’da Kaçak Diye Gündem Olan Etler Furkan Vakfı’na Ait Denmişti, Gerçekler Ortaya Çıktı!

Adana’da kaçak et denilerek imha edilen 40 ton etin Furkan Vakfı’na ait olduğu iddiası üzerine yapılan haberlerle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Birtakım kaynaklar tarafından servis edilen o Adana haberi ile ilgili çarpıcı gelişmeler;

Yine Tetikçilik, Yine İftira! 

Sosyal medyada ve ulusal basında yer alan Furkan Vakfı haberlerinde Adana’da ele geçirilen kaçak etlerin vakfa ait olduğu iddia edildi ancak vakıf başkanın ve etlerin asıl sahibinin avukatının beyanı ile olayın asılsız olduğu ortaya çıktı. Daha önce de birtakım kaynakların eliyle hedef gösterilen vakıf, bu sefer de ‘Kurban etlerinin stoklanıp ticari amaçlarla kullanılacağı’ yönündeki söylemlerle vurulmaya çalışıldı.

Furkan Vakfı 3 Yıldır Kayyum Yönetiminde

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın 3 yıldır kayyum yönetiminde olması sebebiyle birçok faaliyeti durdurulmuş durumda. 

30 Ocak 2018 tarihinden itibaren Kurban çalışması yapmadığı bilenen vakfın söz konusu etlerle de bir alakası olmadığı anlaşıldı.

“Kaynağı Belli Değil” Denilen Etlerin Sahibi Ortaya Çıktı

Medyaya ” kaynağı belli olmayan” diye yansıtılan etlerin Adana’da yaşayan bir iş adamına ait olduğu belirlendi.

Ankara’da kanser tedavisi gördüğü öğrenilen etlerin sahibi, daha önce yetkililere deponun ve etlerin kendisine ait olduğunu ve imha edilmeden önce dönüşünün beklenmesini bildirdiği ifade etti.

Tüm bunlara rağmen etler yetkililer tarafından imha edilerek basına ‘kaynağı belirsiz’ olarak yansıtıldı.

“Etlerin Dini Değer ve Duyguların Sömürülerek Toplanıldığı” İddiası

Ticari bir firmanın ticari faaliyetleri için elinde bulundurduğu etlerin Furkan Vakfı’na aitmiş gibi gösterilerek “dini değer ve duyguların sömürüldüğü” çarpıtmasıyla halkta vakfa karşı itibar zedelemesi oluşturmaya çalışıldığı gün yüzüne çıktı.

Medyaya “5 Milyon Değerinde” Diye Yansıtılan Etlerin Gerçek Fiyatları İle Çelişkisi

Bir takım mecraların servis ettiği iddialarda, 40 ton etin 5 milyon değerinde olduğu ifade edilirken 40 ton etin piyasa değerinin 1.5 , 2 milyon liraya tekabül ettiği öğrenildi. Ortaya atılan iddiaya göre etin kilosu ancak 125 liradan hesaplanırsa bu meblağya ulaşılabilir.

Etlerin Sahibine 50 Bin TL Para Cezası Kesildiği İddiası

Depo sahibi olduğu iddia edilen S.G adlı şahsın depo ile bir bağlantısı olmadığı ve hakkında çıkarılan 50 bin TL para cezası kesildi iddiasının ise doğruyu yansıtmadığı öğrenildi.