05.03.2024

Adana’da Kaçak Et Operasyonu” İftirasına Furkan Vakfı Başkanından Açıklama!

Medyanın Furkan Vakfı hakkında paylaştığı “Furkan Vakfı etleri fakirlere dağıtmak yerine ticari amaçlarla kullanıyor” şeklindeki iddialara vakıf başkanı Ali Alagöz’den cevap geldi.

“Furkan Vakfı Etleri Fakirlere Dağıtmamış” şeklinde Perşembe günü medyada yer alan haber hakkında açıklamada bulunan vakıf başkanı Ali Alagöz, mahkeme sürecinde çıkarılan bu tarz iftiraların vakfa ve Alparslan Hoca’ya zarar vermek için yapıldığını söz konusu olayla bir bağlantılarının olmadığını dile getirdi.

“Vakfımıza İtibar Suikastı Düzenlenmekte”

Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfı Başkanı Ali Alagöz, kendileri hakkında daha önce de olduğu gibi yeni iftira ve karalamalar yapıldığını belirtti.

Vakfa 30 Ocak 2018’de düzenlenen operasyonu ve sonrasında atanan kayyumu hatırlatan Başkan Alagöz: 

“Furkan Vakfı 30 Ocak’tan itibaren tamamen kayyum tarafından yönetilmektedir. Vakfımız 3 yıldır kapalıdır. Kayyumdan önce ki yönetim olarak bizim et toplamayla alakalı hiçbir çalışmamız yoktur” ifadelerini kullandı.

“Bu Operasyon Karanlık Ellerindir”

Vakfa ait olduğu söylenerek hukuksuzluk yapıldığını belirten Alagöz: 

“Etlerin saklandığı depo sahibi S.G. yalnızca birkaç defa faaliyetlerimize katılmıştır. Vakıfla başka bir alakası yoktur. 

’39 ton et 5 milyon tl miktarında’ diye haber yapıyorlar! Yalanları buradan belli, etin kilosu 40-45 lira iken nasıl oluyor da 5 milyon hesap çıkarıyorlar? Etin kilosu 125 lira mı? Bu apaçık çelişki de gösterir ki bu haberler tamamen algıya yöneliktir” dedi.

“Bu İftiraların Sebebi Vakfımızın İsmini Karalamaktır”

Alagöz sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kanaatimizce 30 Ocak operasyonu sürecinde de, bugün de buna benzer iftira haberleri yaptılar ancak kurdukları tuzakları Allah c.c. bozdu. Tertemiz olduğumuz her zaman ortaya çıktı.

Bu haberler sebebiyle tetikçi medya ekibini kınıyor, tüm bu iftiralara karşı alnımızın ak olduğunu bir kez daha ilan ediyorum.”

Alagöz’ün açıklamasının tamamı şu şekilde;

“Adana’da bir depoya yapılan baskın sonucunda ele geçirilen ve bozuk olduğu iddia edilen etlerin haber sitelerinde Furkan Vakfı tarafından toplanıldığı söylenerek iftiralar atılmakta, vakfımıza bir kez daha itibar suikastı düzenlenmektedir.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı genel başkanı olarak bu haberlerin asılsız olduğunu, daha önce olduğu gibi ‘Furkan Vakfı’ adı kullanılarak bir karalama kampanyası başlatıldığını kamuoyuna bildirmek isterim.

Tüm kamuoyunun da bildiği üzere 30 Ocak 2018 tarihinde Furkan Vakfı’na hukuksuzca bir operasyon düzenlenmiş ve kayyum atanmıştı. Furkan Vakfı bu tarihten itibaren tamamen “kayyum” tarafından yönetilmektedir. Operasyon günü vakfın kapısına kilit vurulmuş olup, vakfımız 3 yıldır kapalıdır. Kayyumdan önceki yönetim olarak; bizim et toplama ile ilgili herhangi bir çalışmamız yoktur. Bahsi geçen depoda bulunan etler bizim olduğu iddiasıyla hukuksuzca itlaf edilmiştir. Bu hukuksuzluğun üzerinin örtülmesi ve firma sahibine tazminat ödenmemesi için etler vakfa ait gösterilerek karalama kampanyası başlatılmıştır.

Basına yansıyan çelişkili ve iftira dolu haberlerle bu şekilde algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Haberde etin sahibi olduğu iddia edilen S.G. isimli şahsın bir iki defa Furkan gönüllülerinin düzenlediği basın açıklamasına katıldığı söylenmektedir. Bu gerekçe ile etlerin vakfa ait olduğunu söyleme operasyonu, bunun karanlık ellerin bir operasyonu olduğunu apaçık göstermektedir.

2018 yılında Furkan Vakfı’na yapılan operasyonda ‘vakıftan para fışkırdı’ gibi ifadelerle vakfın kasasından çıkan 300 bin TL’yi ‘3 milyonluk vurgun’ diye haber yapan kirli eller bugün de iş başındadır. İftira içerikli haberlerde 39 ton etin 5 milyon lira değerinde olduğu söylenmektedir. Etin kilogramı 40- 45 lira iken nasıl oluyor da 39 ton et 5 milyon lira yapabiliyor. Etin kilogramı 125 TL midir? 40-45 lira ile 39 ton eti çarptığımızda yaklaşık 1 milyon 700 bin lira yapmaktadır. Bu apaçık çelişki bile bu haberlerin algı oluşturmak için yapıldığını göstermektedir. Bu iftirayı atanlar gerçekten etin fiyatını bilmiyorlar mı? Yoksa çarpma işlemi yapmaktan da mı acizler ya da her zamanki gibi en iyi bildikleri işi yapıp çamur at izi kalsın yöntemini mi izlemektedirler?

Kanaatimizce bu karalama kampanyasının altında yatan en önemli sebep; Furkan Vakfı’nın mahkeme sürecini olumsuz yönde etkilemektir. Furkan vakfı ile uğraşan bir çete bugün de 30 Ocak operasyonu sürecinde de buna benzer iftira haberler yaptırdılar. Ancak kurdukları tuzakları Allah bozdu ve tertemiz olduğumuz her defasında bir kez daha ortaya çıktı.

Karanlık eller tarafından düğmesine basılınca iftira dolu haberleri ardı ardına paylaşan ve milletimizi açıkça aldatan tetikçi medya kuruluşlarını bu haberler sebebiyle kınıyoruz.

Bu asılsız haberlere itibar edilmemesini belirtiyor, bugün de bu iftiralara karşı alnımızın ak olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz.”