04.25.2024

Adana’da saldırgan hasta yakınları hastane bastı- Hekimler polis eşliğinde hasta bakıyor

Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servis’te yaklaşık elli kişilik saldırgan hasta yakını grubu hastaneyi bastı. Can güvenliği tehdit altında olan hekimler ve sağlık çalışanları polis eşliğinde hasta bakıyor.

Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servis yaklaşık elli kişilik saldırgan hasta yakını grubu tarafından çalışılamaz hale getirildi. Hekimleri ve sağlık çalışanlarını tehdit eden saldırganların hastası Balcalı Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken olayla ilgili tutanak tutuldu. Hekim Birliği Yönetim Kurulu’nun verdiği bilgiye göre fiziki yaralı hekim veya sağlık çalışanı yok, hastaneye yeni hasta kabulü ise yapılmıyor. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının maruz bırakıldığı saldırı hakkında Medyascope’a bilgi veren Hekim Birliği Çukurova Devlet Hastanesi Temsilcisi Uzm. Dr. Işıl Bilal olayı şöyle anlattı:

“Polis eşliğinde hasta bakılıyor”

“Yaklaşık 50 kişi hastaneyi basıp doktorları  ‘Bizim hastamız ölüyor hastamızla ilgilenmiyorsunuz’ diyerek tehdit ediyor. Hekimler hastayla zaten ilgilenmiş tomografisi çekilmiş sadece evrak işlerini yapın diye söylenmiş. Hasta yakınları kızıp sağa sola saldırınca polis geliyor. Hasta yakını başka bir hastaneye (Balcalı’ya) sevk ediliyor ve hasta yakınları da sonradan dağıldı. Şu an burada polis var fakat hekimler hayati tehlikemiz var diye korkuyorlar. ‘Hasta yakınının tekrar gelip gelmeyeceğini nereden bilelim veya onların içinden biri olup olmayacağını nasıl bilebiliriz’ diyorlar ve haklılar. Şu an polis eşliğinde hasta bakılıyor.”

Saldırı sırasında doktorların ve sağlık çalışanlarının kendilerini korumak için farklı yerlere saklandıkları öğrenildi.

“Saldırganlara işlem yapılmıyor”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube sosyal medya hesabından saldırganlara karşı herhangi bir işlem yapılmadığı ‘O doktoru öldürmezsem adam değilim’ dediği herkes tarafından duyulan bir hasta yakını da var ve bir tane bile gözaltı yok” ifadeleriyle duyuruldu.

Hedef göstermişlerdi

Saldırgan hasta yakını Mehmet Akçay’ın Konya Şehir Hastanesi’nde çalışan Uzman Doktor Ekrem Karakaya’yı görevi başındayken öldürmesi üzerine, Türkiye’nin neredeyse bütün illerinde hekimler ve sağlık çalışanları cinayeti protesto etmek için iş bıraktı.

Şiddet ve cinayet karşıtı eylemler üzerine; Konya’da cuma hutbesinde cemaati doktorlara karşı kışkırtan Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür, hekimlere yönelik cinayeti meşrulaştıracak ve teşvik edecek ifadeler kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Salih Cora, hekimleri şımarık olmakla itham eden bir tweet atıp daha sonra bu tweeti sildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ise “Bir hekim hastasını bırakıp protestoya giremez” dedi.

Bahçeli: “TTB kapatılsın”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli hekim eylemlerini 50-60 kişilik grupların yaptığını siyasi iktidarı istifaya davet etmelerinin küstahça olduğunu dile getirerek Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması gerektiğini söylemişti.