09.19.2024

AFAD’tan 11 il için turuncu uyarı!

Sel, yıldırım, heyelan…

AFAD, 11 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle “turuncu kod”lu uyarı yaptı. Yapılan uyarıda vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Açıklamada, turuncu kodla yağış uyarısı verilen illerdeki valilikler ve muhtarların bilgilendirildiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. AFAD’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre bugün Kastamonu, Sakarya, Bartın, Karabük, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun ve Ordu’yu kapsayan 11 il için “turuncu kod” ile yağış uyarısı yapıldığı belirtildi.

illerde Hava Tahmin Durumu

TRABZON 22°C, 27°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri ile Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AĞRI 14°C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 12°C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA 18°C, 32°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 15°C, 28°C Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 23°C, 38°C Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 23°C, 33°C Parçalı ve az bulutlu

MARDİN 25°C, 33°CParçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA 26°C, 38°C Parçalı ve az bulutlu