07.27.2024

Afganistan İslam Emirliği heyeti Uluslararası Ekonomik Forumu’na katıldı

Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yunus Momand’in başkanlık ettiği heyet, Rusya’nın St. Petersburg kentinde devam eden Uluslararası Ekonomik Forumu’na katıldı.

Bu yıl 25’incisi düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na (SPIEF), Afganistan İslam Emirliğinden bir heyet de katılarak çeşitli görüşmelerde bulundu.

2022 St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’na katılan Afgan heyeti, Rus yetkililer ve iş adamları ile görüştü. Görüşmede, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yunus Momand’e, Afganistan İslam Emirliği’nin Moskova Büyükelçisi Cemal Nasir Gharwal ve bir heyet eşlik etti.

Afgan heyeti, Rus gazetecilere yaptığı açıklamada, Afganistan’ın gıda ve petrole duyduğu ihtiyacı dile getirirken Afganistan hükümetinin, Rusya’dan 2 milyon ton buğday ve 5 bin ton petrol almayı planladığını söyledi.

Afgan heyetinin Rus yetkililerle yaptığı görüşmelerde, Afganistan’dan yapılan kuru meyve ve mineral ithalatına uygulanan vergilerin kaldırılmasının da talep edildiği bildirildi.

Afganistan, Hindistan, Mısır, Çin, İran ve diğer birçok ülke temsilcisinin katıldığı 2022 St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu, ABD tarafından boykot edilirken, ABD tüm müttefiklerinden de bu foruma katılmamaları yönünde çağrıda bulunmuştu.