09.19.2024

Ağrı Patnos Cezaevi, Alparslan Hoca Hakkında Hukuksuz Soruşturmalar Açmaya Devam Ediyor!

Ağrı Patnos Cezaevi hukuksuz tutukluğu devam eden Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca hakkında kanunsuz soruşturmalar açmaya devam ediyor!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca hakkında cezaevi idaresi tarafından verilen telefon yasağı, infaz hâkimliğince kaldırılmıştı.

Avukat Bilal İpek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cezaevi idaresinin açtığı kanunsuz soruşturmaları eleştirdi.

İpek, tüm soruşturmaları anlatacağım diyerek şu ifadeleri kaydetti:

“Müvekkilimiz Alparslan Kuytul’a verilen 1 ay telefon yasağına yatığımız itiraz sonucunda infaz hakimliği cezayı bozmuştu. İnfaz hakimliğince bu haksız ve vicdansız karar bozulmasına rağmen Cezaevi, soruşturmalar açmaya devam ediyor. Bugün tüm bu sorşturmaları anlatacağım;

Müvekkilimiz 9 Mayıs 2022 Tarihinde tutuklanıp ailesinden 1000 km öteye, Patnos L Tipine sürgün edildiğinden bu yana kendisine 9 tane soruşturma, bir de soruşturma dahi açmadan görüntülü görüşme hakkını engellediler. Bu soruşturmaları bir tablo şeklinde göstermek istiyorum;

Gördüğünüz gibi sadece bu tablo dahi Alparslan Hocanın siyaseten ve susturmak için hapse atıldığını gösteren en önemli delillerindendir. Siyaseten ve bir yerlerden gelen talimatla içeri attıkları yetmezmiş gibi içeride de rahat bırakmıyorlar.

Daha Patnos L Tipine gelir gelmez herhangi bir karar olmadan, Alparslan hocadan savunma bile istemeden görüntülü görüşme hakkını engellediler. Daha sonra biz, “nedir bu? neden görüntülü görüşme hakkını vermiyorsunuz” diye sorduğumuzda formalite icabı bir karar verdiler.

Tabii biz bu karara itiraz etmişsek de kabul edilmedi ve şuan Anayasa Mahkemesinde inceleniyor, Anayasa Mahkemesinden henüz bir karar çıkmadı.
Daha sonra Alparslan hocanın sevk başvurusunu engellemek için haksız bir şekilde Alparslan hocaya kınama cezası verdiler.

Kınama cezası bahane gösterilerek Alparslan hocanın sevk başvurusu reddedildi.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi Alparslan hocanın zaten hukuksuz bir şekilde kullandırıldığı 2 haftada bir 10 dk. görüntüsüz telefon konuşmalarına soruşturma açmaya başladılar.

Alparslan hocanın eşiyle yapmış olduğu telefon konuşmalarından ötürü şimdiye kadar kendisine 7 adet soruşturma açıldı. Bunlardan 3 tanesine bizzat Cezaevi İdaresi “Ceza Verilmesine Gerek Yok” kararı vererek soruşturmayı iptal etti.

Hatta bu konuşmalarla ilgili Cezaevi İdaresi Savcılığa ihbarda bulunmuşsa da Savcılık bu ihbarı soruşturmaya bile gerek görmemiş ve “Soruşturmaya Yer Yok” kararı vermiştir.

Adaletsizliklerle alakalı 2 konuşmasından ötürü ise birincisine 1 ay ikincisine de 2 ay olmak üzere telefon yasağı verdiler. 1 ay telefon yasağnın zaten infaz hakimliği kararıyla kaldırıldığını anlatmıştık, ancak infazın kararına da savcı itiraz etti şuan Ağır Cezada inceleniyor.

Verilen 2 ay telefon yasağına da itiraz ettik ve pazartesi infaz hakimliğinde duruşmada savunmalarımızı yaptık. Karar verilmesini bekliyoruz.

Tüm bu hukuksuzluklara rağmen hala durmadılar ve soruşturma açmaya devam ettiler.

Birisi Ramazanla alakalı diğeri ise en son yapmış olduğu Kur’an’ın mesajını anlattığı konuşmaların 2’sine de soruşturma açıldı. Bu soruşturmalara karşı da Alparslan Hoca savunmasını verdi ancak Cezaevi daha bir karar vermedi.

Biz tüm bu hukuksuzluklar üzerine bu kararlara imza atan, görevini kötüye kullanan yetkililer hakkında Suç Duyurusunda Bulunduk!

Bu işin peşini bırakmayacağız… Bu hukuksuz kararlara imza atanlar mutlaka yargılanmalıdır!”