05.03.2024

AKP’li Külünk: Kanaat önderleriyle beraber harekete geçip, her evde ‘bu caminin din görevlisi var’ dedirtmeliyiz

AKP’li Metin Külünk, camilerin sosyal aktiviteler konusunda çeşitliliğe gitmesi konusunda uyarılarda bulunarak, “Muhtarla, kanaat önderleriyle beraber harekete geçip, adım atıp, her evde ‘Bu caminin bir din görevlisi var, hayatın her alanıyla ilgili’ dedirtmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Külünk, “Gençlerimizin dikkatini toplayacağı, neşeyle gideceği, pedagoji formasyon verileceği, aileye ‘bir sıkıntınız var mı?’ diyerek toplumsal meseleleri, muhtarlarla, kanaat önderleriyle beraber harekete geçip, adım atıp, her evde bu caminin din görevlisi var dedirtmeliyiz” notuyla yaptığı videolu paylaşımda şunları söyledi:

Külünk, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Gençlerin dikkatini toplayacağı, neşeyle gidip geleceği bir pedagojik formasyon veriyor musun? Aileye bir sıkıntınız var mı diyerek, muhtarlarla, kanaat önderleriyle beraber harekete geçip, adım atıp, her evde ‘Bu caminin bir din görevlisi var ya, hayatın her alanıyla ilgili’ dedirttiriyor musun? Neden camilerin, derneklerin spor çalışmaları yok? Neden cami dernekleri, caminin bulunduğu sokaklarda, sokak futbolu, voleybol ve basketbol turnuvası yaptırıyor dedirtmez? Soruyorum, dijital üzerinden her bir insanın tek tek teslim alınmaya kalkıldığı bu süreçte biz tek tek insana, yüreğine, vicdanına, aklına, hayatına dokunacak çalışmalar yapmazsak nasıl bağ kuracağız? Camiyi, tek tek herkesin yüreğine dokunur hale getirme noktasında biz adım atmazsak nasıl bu küresel saldırılardan insanımızın yara almadan kurtulması için ve insanlığa faydalı hale gelmesini nasıl başaracağız?”