10.05.2024

AKP’li Yöneticiler Burger King Açılışında!

Rize’de Burger King açılışında AKP’li yöneticilerin önünde “Kahrolsun İsrail” dedi saldırıya uğradı!

Artvin, Çoruh Üniversitesinde sanat tasarım fakültesi öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam, ““Halk Bankası’na para çekmeye giderken Burger King’in açılışını gördüm ve “Kahrolsun İsrail” diye bağırıp yürümeye devam ettim fakat, oradaki Burger gün kingi açan gözü dönmüş İsrail yandaşları, İsrail terör örgütünün parasını yemek isteyen, onlarla iş yapmak isteyen böyle bebekleri öldürmek isteyen, İsrailliler bana saldırdılar. Yola kadar takip ettiler az kalsın arabaların altında kalıyordum peşimden koştular dövdüler, kulaklarımı patlatmışlar burnumu patlatmışlar 10 kişi birden dövdüler, böyle bir Müslüman bir şehirde böyle bir Rize’de bana bunların yapılması benim kalbimi Paramparça etti” dedi

İsrail’in Filistin, Lübnan ve İran’a yönelik saldırıları sonrası tüm dünyada ve Türkiye de çeşitli illerde yurttaşlar İsrail devletine yönelik protesto eylemleri gerçekleşiyor. Bugün ise bu eylemlere Rize’de bir yenisi eklendi. Rize Merkez Çarşı mahallesi TOKİ açık AVM de hizmete giren birçok bürokrat ve esnafın katıldığı Burger King açılış töreni düzenlendi. Tören esnasında Burger King önünden geçen Artvin üniversitesi performans sanatçıca ve öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam, “kahrolsun katil İsrail” diye bağırınca 10 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Dr. Öğretim üyesi Kemal Sağlam saldırı esnasında oradan geçen bir araca sığınarak canını kurtarmak isterken aracın sahibiyle beraber yine dayak yedi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesine kaldırılan Dr. Öğretim üyesi Kemal Sağlam acil serviste tedavi altına alındı. Sağlam’ın burnunda kırık, kulak zarının ise patladığı vücudunun eşitli yerlerinde darp izleri olduğuna dair rapor aldı. Saldırganlardan şikayetçi olan öğretim üyesi Kemal Sağlam Şu anda poliste ifadesi alınıyor.

Saldırı sonrası Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi acil servisinde saldırı olayı ile ilgili ANKA haber ajansına açıklamalarda bulunan Artvin, Çoruh üniversitesi performans sanatçısı öğretim görevlisi Dr.  Kemal Sağlam şunları söyledi:

“Rize’de bana bunların yapılması benim kalbimi Paramparça etti”

Halk Bankası’na para çekmeye giderken Burger King’in açılışını gördüm ve “Kahrolsun İsrail” diye bağırıp yürümeye devam ettim fakat, oradaki Burger gün kingi açan gözü dönmüş İsrail yandaşları, İsrail terör örgütünün parasını yemek isteyen, onlarla iş yapmak isteyen böyle bebekleri öldürmek isteyen, İsrailliler bana saldırdılar. Yola kadar takip ettiler az kalsın arabaların altında kalıyordum peşimden koştular dövdüler, kulaklarımı patlatmışlar burnumu patlatmışlar 10 kişi birden dövdüler Daha sonra bir aracın içine bindim Şoförü de benimle birlikte dövdüler, gözü dönmüş bunların da gözü dönmüş katil olmuşlar bunlar da öyle bir dayak yedim şu anda yine kontrole doktor beyin yanına çıkıyorum. Şikayetçi oldum kendilerinden ama, böyle bir Müslüman bir şehirde böyle bir Rize’de bana bunların yapılması benim kalbimi Paramparça etti, onların hepsini Allah’a Havale ediyorum, Allah onları da İsrail ile birlikte kahrı perişan etsin inşallah.

“Bebeklerin öldürülmesine ses çıkarmayan da onlar gibi Merhametsiz kalpsiz vicdansızdır”

Ben Öğretim üyesiyim, devamlı Filistin için sanatsal protestolar gösteriler yapıyorum Artvin, Çoruh Üniversitesinde sanat tasarım fakültesinde performans sanatçısıyım, performansımı gösterdim her zaman Filistin’i performanslarında gösteriyorum, protesto ediyorum, bu bebeklerin öldürülmesine ses çıkarmayan da onlar gibi Merhametsiz kalpsiz vicdansızdır. Doktor öğretim üyesi Kemal Sağlam Ben Artvin Yusuf elliyim, Doğu Karadeniz çocuğuyum Elhamdülillah Müslümanım, Müslümanın öldürülmesine karşı bebeklerin öldürülmesine tüm dünya karşı bütün insanlık karşı biz de karşı durmamız lazım onlara destek vermememiz lazım” ifadelerini kullandı.

Artvin, Çoruh Üniversitesinde sanat tasarım fakültesi öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam hastanede yapılan tedavisinin ardından polis merkezine götürülerek ifadesi alındı. Dr. Kemal Sağlam Polise verdiği ifadesinde saldırganların hepsinden şikayetçi oldu.

“Rize’de Yahudi finansörlü Burger King”

Yaşanan saldırı olayı sonrası Eğitim bir sen yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada “İsrail’in bir yıldır sürdürdüğü soykırım devam ederken, katillerin ellerindeki on binlerce masum insanın kanı henüz kurumamışken, Rize’de Yahudi finansörlü Burger King markasının bir şube açılışının yapılması, vicdan ve bilinç noktasında derin sorular sormamıza neden oluyor. Filistin’de kardeşlerimiz bombalar altında hayat mücadelesi verirken, böylesine bir markanın açılışına katılanlar, çiçek gönderenler ya neyin parçası olduklarının farkında değiller ya da Gazze’ye ve diğer Müslüman coğrafyalara yağan bombaları görüp evlerinde gizli gizli kutlamalar yapıyorlar.

Bu tür hareketler, sadece bireysel bir tercih ya da ekonomik bir yatırım olarak görülemez; zira bu tür markaların arka planında yer alan finansörler ve onların politik duruşları, İslam dün yasına karşı yapılan zulümlerin ekonomik destekçileri konumundadır. Bir Müslüman, sadece cüzdanıyla değil, vicdanıyla da sorumludur. Kardeşlerinin kanı akarken, zalime güç veren bir düzenin çarkına su taşıyanlar, bu zulmün vebalini taşımaktan kaçamayacaklardır.” İfadelerine yer verildi.

Dualarla yapılan açılışa AKP li başkanlar bürokratlar ve daire müdürleri de katıldı

Rize Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan AVM’de Burger King şubesinin açılışına AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı Av: Ali İmran Büyük’ün yanı sıra, eski ANAP Rize milletvekili Ahmet Kabil,Ticaret ve sanayi odası başkanı Aziz Karaahmetoğlu ,RTSO meclis başkanı Ahmet Arif Mete, Rize’li Altur turizmin sahibi Abdurahim Albayrak ,İyidere belediye başkanı Saffet Mete ,Muradiye AKP belediye başkanı Musa Sureyya balcı ,Salarha AKP beleidiye başkanı Hasan Kara ,Rize Ticaret il müdürü Osman Köseoğlu ,il müdürleri  çok sayıda yönetici ve esnaf katıldı. Açılış ise dualar okunarak gerçekleşti.