04.26.2024

AKP’liler Süleyman Soylu’yu ziyaret etti, polislerin görev yeri değiştirildi

CHP Konya Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez ve AKP Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun’un 2 Aralık tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaretinin ardından tayin dönemi olmamasına rağmen ilçede çok sayıda polis memurunun yerlerinin değiştirildiğini söyledi. Gönülal, “Herhangi bir suçluluk durumları yoksa kış günü bu insanları neden yerlerinden ediyorsunuz?” diye sordu.

CHP Konya Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, CHP Konya Milletvekili Halil Etyemez ve AKP Konya Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun’un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etmesinin ardından ilçede görevli çok sayıda polis memurunun tayin dönemi olmamasına rağmen Personel Daire Başkanlığından resen ilişkilerinin kesilip tayinlerinin çıkartıldığını söyledi.

“AYNI GÜN AKP’LİLERİN SOYLU’YU ZİYARET ETMESİ TESADÜF MÜ?”

“Polislerin herhangi bir suçluluk durumları kış günü bu insanları neden yerlerinden ediyorsunuz” diyen soran CHP’li Gönülal,  konuya ilişkin şunları söyledi:

“Son dönemde Ereğli Emniyet Müdürlüğünde tayin dönemi olmamasın rağmen Personel Daire Başkanlığından resen ilişkileri kesilip tayinleri çıkartılan birçok polis memuru, komiser ve müdür bulunmakta. Aralık ayı içerisinde 4  polis memurunun da  Personel Daire Başkanlığından resen ilişkileri kesilip tayinleri çıkarılmıştır.

Özellikle Aralık içerisinde ilişkisi kesilip farklı şehirlere tayinleri çıkartılan 4 polis memurundan 1 tanesinin narkotik şube, 1 tanesinin de istihbarat şubede olması dikkat çekicidir. 2 Aralık günü resen ilişkisi kesilen polis memurlarının yine aynı gün AKP İlçe Başkanı Zübeyir Dursun ve AKP Konya Milletvekili Halil Etyemezin İçişler Bakanı ile Ereğli’nin güvenliğini görüşmesi tesadüf olabilir mi?

Tayin dönemi olmamasına rağmen ilişkisi kesilen bu memurlar suçlu ise suçlarının ne olduğu kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Herhangi bir suçluluk durumları yoksa kış günü bu insanları neden yerlerinden ediyorsunuz? Ereğli halkı ivedilikle sizden cevap bekliyor. Ereğli  emniyetinde 15 polis memuru 3 tane Müdürün yeri direkt personel Daire Başkanlığından gıyaplarında resen ilişkileri neden kesilir?”

“İSTİŞARELERDE BULUNDUK”

AKP Milletvekili Halil Etyemez, 2 Aralık tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaretlerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti:

“İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’yu, AKP parti Ereğli İlçe Başkanımız Zübeyir Dursun ve İlçe Başkan Yardımcımız Burak Sevinç ile birlikte ziyaret ettik. Hemşerilerimizin huzur ve güvenliği için yapılan çalışmalar üzerine istişarelerde bulunduk. Bakanımıza ilgisi için teşekkür ediyorum