09.19.2024

Ali Yerlikaya’yı hedef gösteren Pelikancı isim gözaltına alındı

Ali Yerlikaya’yı hedef göstermişti!

Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı hedef alan Pelikancı o isim gözaltına alındı. Gözaltını avukatı duyurdu.

Ankara’da İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen terör saldırısıyla ilgili hedef gösteren bir paylaşımda bulunan Pelikan grubuna yakınlığıyla bilinen Fazıl Duygun gözaltına alındı. Pelikancı Fazıl Duygun, şu ifadeleri kullanmıştı: “İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır.Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir.”

DUYGUN’UN AVUKATI GÖZALTINI ÖNCE DUYURDU SONRA PAYLAŞIMINI SİLDİ

Fazıl Duygun’un avukatı Yavuz Pirim, X’teki hesabından paylaşımda bulunarak müvekkilinin bugün gözaltına alındığını duyurdu. Avukat Pirim, gelişmeyle ilgili şu mesajı paylaştı:

“Müvekkilim Fazıl Duygun dün attığı twitler nedeniyle gözaltına alınmıştır. Savcılıkça adliyeye sevki istenmiş olup yarın Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına sevkedilecektir..” Duygun’un avukatı daha sonra paylaşımını sildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da İçişleri Bakanlığı önünde dün sabah 09.30 sıralarında bombalı terör saldırısı düzenlenmişti.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 teröristten birinin bakanlığın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde üzerindeki bombanın fünyesini çekerek kendisini patlattığını, diğer saldırganın ise polis tarafından etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.Saldırı sonrası savcılık tarafından yayın yasağı kararı alınırken sosyal medyada eski bakan Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen bazı gruplar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı hedef göstermişti.Saldırıyla ilgili paylaşımlarda bulunan Pelikan grubuna yakınlığıyla bilinen Fazıl Duygun da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Emniyet’teki kadrosu hakkında “zaafiyet” suçlamasında bulunmuştu.