09.16.2024

Almanya’da Camilere yönelik ırkçı tehditler!

Almanya’da camilere ırkçı tehditler gönderildi

Almanya’da 3 camiye Müslümanları tehdit eden mektuplar geliyor, toplum liderleri yetkilileri harekete geçmeye çağırıyor.

Yetkililer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Almanya’daki üç camiye son günlerde Müslümanlara yönelik ırkçı tehditler içeren paket ve mektupların geldiğini ifade etti. Almanya’nın kuzeybatısındaki üç camiyi işleten Türkiye Müslüman grubu DİTİB, ırkçı olayı kınadı ve yetkilileri İslamofobiye karşı harekete geçmeye çağırdı.

DİTİB’in Bochum, Castrop-Rauxel ve Recklinghausen’deki cami dernekleri başkanları yaptıkları ortak açıklamada, “Bu menfur eylemler bizi ve komşularımızı derinden üzdü” dedi.

“Endişeliyiz. Benzer saldırıların devam etmesi toplumda ciddi kaygılara yol açacaktır. Failin ya da faillerin bir an önce yakalanıp adalet önüne çıkarılması gerekiyor” dedi. Yetkililere göre, üç kentteki camilere gönderilen paketlerde ırkçı mesajlar, yakılmış Kuran sayfaları, İslam’ın kutsal kitabı, domuz eti ve dışkısı bulunuyordu.

Almanya, son yıllarda aşırı sağ siyasi parti ve hareketlerin propagandasıyla körüklenen Müslüman karşıtı ırkçılık ve şiddet olaylarında artışla, İslamafobi ile karşı karşıya. 2023’ün ilk yarısında polis, camilere saldırılar, bedensel zarar vakaları ve tehdit mektupları da dahil olmak üzere 258 İslamofobik suç kaydetti.

84 milyonu aşkın nüfusuyla Almanya, Fransa’dan sonra Batı Avrupa’nın en büyük ikinci Müslüman nüfusuna sahip ülke. Resmi rakamlara göre 5 milyondan fazla Müslümana ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: AA