09.20.2024

Almanya’dan Deprem Bölgesine Yardıma Koşan Doktorlar Köln’de Buluştu

Almanya’dan Türkiye’ye deprem bölgesine yardıma koşan doktorlar, İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Merkez binasında bir araya geldi.

Hasene Derneği Başkanı Bekir Altaş’ın yer aldığı toplantıda, başta Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Abdurrahman Sağır olmak üzere, Damar Cerrahisi Uzmanı Caner Curuk, Dahiliye Uzmanı Mustafa Karataş, İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Yoldaş ve onlarca doktor da hazır bulundu.

“GERÇEKTEN BÜYÜK BİR İŞE İMZA ATTILAR”

Deprem bölgesine yardıma koşan ilk doktorlardan Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Abdurrahman Sağır, Camia Haber’e yaptığı açıklamada, özellikle kronik hastaların bölgede tıbbi müdahaleye muhtaç olduğunu belirtti. Bu noktada Mobil Klinik’in büyük fayda sağladığını belirten Sağır, “Acil hastalar hastenelere sevk ediliyor. Biz de mobil klinik ve minibüsle kronik hastalara yardımcı olduk. Yardıma koşan tüm meslektaşlarımdan Allah razı olsun, gerçekten büyük bir işe imza attılar.” diye konuştu.

Bild

GÜNLÜK 1000’İ AŞKIN HASTA TEDAVİ GÖRDÜ

Değerlendirme toplantısında deprem bölgesinde gerekli olan yardımlar ele alındı. Deprem bölgesinde Hasene ve IGMG aracılığıyla toplam 27 sağlık çalışanı (14 doktor) faaliyette bulundu. Mobil Klinik, çadır hastaneleri ve devlet hastanelerinde söz konusu gönüllü sağlık çalışanları görev yaptı. Günlük 1000’i aşkın hasta tedavi gördü. Ayrıca Suriye’ye de bir ekip gönderildi.

Kaynak: Camia Haber