05.04.2024

Alparslan Hoca: 72 yaşında bir kadın, kızına adalet istediği için gözaltına alınıyor!

Alparslan Hoca, Ayşe Özdoğan için Antalya Adliyesi önünde adalet talep ederken gözaltına alınan annesi ve Melek Çetinkaya hakkında değerlendirmede bulundu.

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, 7 Kasım 2019’da Maxciller Sinus kanseri teşhisi konulan ve 2 Ekim’de infaz erteleme talebinin reddedilmesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Ayşe Özdoğan için Antalya Adliyesi önünde adalet talep ederken gözaltına alınan 72 yaşındaki kanser hastası anne Fatmana Karakuzu ve Melek Çetinkaya hakkında değerlendirmede bulundu. “Bu yapılanlar utançtır” diyen Alparslan Hoca şu cümleleri kaydetti:

“Bunlar Hep Utançtır!”

           “Ayşe Özdoğan, yüzünün yarısından operasyon geçirmiş ve tedavisi devam ediyor. Tedavi edilmezse ölür. Ölebilecek durumda olan bir kadın. Bu kadını, hapse attılar. Halbuki böyle bir durumda suçu olsa bile hapis geciktirilir. Bu kadın ne yapmış olabilir ki? Ne yapmış olabilir? Onun yaptığının yüz katını nice AKP’liler yaptılar. Eğer FETÖ ise iddia, hepsi zaten zamanında onlarla birlikteydi. Bu kadın ne yapmış olabilir ki onlardan fazla? Ölmek üzere olan, kanser olan bir kadını hapse attıkları yetmiyor, onun annesini de gözaltına alıyorlar. O da kanser hastasıymış. Onu da kızı için eylem yaptı, diye gözaltına alıyorlar.

Bir basın açıklaması… Annedir. Anne yüreği,  çocuğu için bir eylem de mi yapmasın? Ne yaptı? Adam mı öldürdü, ne yaptı yani? Bir döviz tuttu. 72 yaşındaki bir kadın diyelim ki iki kelime konuştu: “Kızıma özgürlük.” dedi. Ne oldu? Devlet mi yıkıldı, ne oldu? Sen misin böyle diyen. Onu da almış, götürmüşler, gözaltına almışlar. 

Melek Çetinkaya ise zaten karakol müdavimi oldu. Her eyleminde kadıncağızı götürüyorlar. Onun da oğlu, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Askeri öğrenciymiş. Çocuk daha nerede olduğunu bile bilmiyor. Ne yaptığını daha bilmiyor. Komutanları yürü, demişler. Çocuk arabaya binmiş, gitmiş. Bakmış bir şeyler oluyor; silahını da bırakmış, öyle teslim olmuş. Bir şey de yapmamış, darbeye karışmamış. Bir şey yapmamış, buna rağmen müebbet vermişler. Kadıncağız da oğlu için mücadele veriyor. Her bir mücadelesinde karakola götürüyorlar, emniyete götürüyorlar… Susturmak için baktılar ki emniyete götürmekle olmuyor, 3 ayda hapse attılar ama kadın mücadelesini devam ettiriyor. Şimdi ikisini beraber almışlar; iki anne, ikisini de beraber almışlar. Bunlar hep utançtır.

                                 ‘AKP’nin Altını Oyuyorlar, AKP Uyuyor!’

                AKP idarecilerinin aklı başına gelmelidir. AKP’nin altını oyuyorlar; AKP uyuyor, altı oyuluyor… Bunların hepsi AKP’ye mal ediliyor ve eğer kendileri emir vermiyorlarsa bunu bilsinler altları oyuluyor. Her yapılan size mal edilir çünkü hükûmet sizsiniz. Eğer siz emir veriyorsanız, zaten günahkarın önde gidenisiniz. Yok başkaları yapıyorsa işte duyuyorsunuz, engel olun. Kim yapıyorsa cezasını verin ki bir daha kimse böyle bir şey yapamasın.”