05.03.2024

Alparslan Hoca: “Allah’ın büyüttüğünü kimse küçültemez!”

Alparslan Hoca, Adana’da hanımlara yönelik konferans için Adana Spor İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmede önce salonun müsait olduğunu söylenmesi, ardından konuşmacının Semra Kuytul olduğu anlaşılınca; “Salon dolu” denmesi üzerine değerlendirmede bulundu.

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, Adana’da hanımlara yönelik konferans için Adana Spor İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmede önce salonun müsait olduğunu söylenmesi, ardından konuşmacının Semra Kuytul olduğu anlaşılınca; “Salon dolu” denmesi üzerine değerlendirmede bulundu. “Konferans salonlarını bize vermeyerek bizim büyümemize engel olmaya çalışan karanlık güçler şunu iyi bilsin ki; Allah’ın büyüttüğünü kimse küçültemez!” diyen Alparslan Hoca, şu ifadeleri kaydetti: 

‘Zulüm Düzeni Aynen Devam Ediyor!’ 

“Arkadaşlar salona gitti, oradaki görevliye sordu. Haftaya cumartesi müsait mi, denildi. Evet, müsait, bir şey yok, maç yok, dedi zavallı memur. Bir şeyden haberi yok. O daha başına geleceği bilmediği için deftere bakıp olduğu gibi söylemiş. Ondan sonra isim, kayıt almış. Sonra yukarıdakilere sorunca üstü “Sen ne yapıyorsun?” demişler. Adamcağız hemen bizimkilere “Maç var, dolu.” demiş. Demek ki zulüm düzeni aynen devam ediyor. Sadece hükümet değil, devlet denilen mekanizma da bunu yapıyor.   

‘Büyümemizi İstemiyorlar’ 

Kendilerine devlet diyenler bu işin arkasındalar. Büyümemizi istemiyorlar. O spor salonunu bizim kadınlarımız dolduruyorlar. Çatlıyorlar, patlıyorlar, çıldırıyorlar. Hatırlarsanız, 2016 yılında olabilir, orada ben de yalnız bayanlara bir konferans yapmıştım, hatırlıyorum tıklım tıklım dolmuştu. Başka program yapanlar kocaman salonu kadın erkek birlikte dolduramıyor, değil mi? Allah’ın yardımı sayesinde bir tek kadınlarımız orayı dolduruyor ve işte bu onları çıldırtıyor.  

Bundan 5-6 sene önce Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bir program yapmıştık, tıklım tıklım doldu. Türkiye’nin en büyük salonlarından biridir. Hatta içeri giremeyenler olmuş, dışarda izdiham yaşanmış. Bir dahaki seneye yine başvuru yaptığımızda izin vermediler. Arkadaş sormuş, “Neden?” demiş Oradaki görevli herhâlde biraz samimi biriymiş. Demiş ki: Gerçek şu: 20-30 tane STK, cemaat, vakıf vs neyse toplanıyorlar, burayı dolduramıyorlar. Siz tek başınıza doldurup taşırdınız, işte mesele bu. Açık konuşmak lazım, demiş. İşte mesele bundan ibaret. Devlet sizin büyümenizi istemiyor.  

‘Allah’ın Büyüttüğünü Kimse Küçültemez!’ 

Devlet bilsin ki: Bizi bu şekilde durduramaz. Çünkü biz salonlarla büyümüyoruz. Allah’ın büyüttüğünü kimse küçültemez. Bizi salonlar büyütmüyor. Karanlık odalarda karar veren siyah gözlüklüler, yanlış teşhiste bulunuyorsunuz. Salonlar olmayınca büyümeyeceğimizi mi sanıyorsunuz? Allah büyütecekse siz bunu durduramazsınız. Bugüne kadar, 8 senedir, neler yaptınız neler… Başarılı olabildiniz mi? Demek ki Allah’ın büyütmek istediğini kimse küçültemiyor. Hala anlamadınız mı? Bizi salonlar büyütmedi ki salonları vermeyerek küçültesiniz. Allah büyüttüyse siz bunu küçültemezsiniz. Salonlar olmasa ne olur? Milyonlar şu anda Furkan Hareketini biliyor. Salonlar zaten artık bize küçük geliyor. Sizin o büyük dediğiniz salonlar da zaten bize küçük geliyor çok şükür. Ama yapan biz değiliz, yapan Allah’tır. Bizde ne o kabiliyet var, ne o yetki, ne de o imkân var. Yapan Allah’tır. Bu kadar korktunuz, engellemeye çalıştınız, hiçbir şey başaramadınız.”