04.29.2024

Alparslan Hoca: Arabistan’daki şeriat, Amerika’nın müsaade ettiği şeriat!

Alparslan Hoca, Suudi Arabistan’da yaşanan değişimi değerlendirdi.

Alparslan Kuytul Hoca, her Cuma günü yapmış olduğu tefsir dersinin ardından halktan gelen soruları cevapladı. Suudi Arabistan’ın tarihinde ilk kez güzellik yarışmasına katılması gündem olurken Alparslan Hoca ülkede göstermelik bir şeriat yönetiminin olduğunu ifade etti. Alparslan Hoca şu açıklamalarda bulundu:

“Yeni Prens sanıyorum Avrupa ya da Amerika’da yetişmiş birisi. Bakmayın öyle Arap kıyafeti giydiğine, tamamen Batılı. Artık Suudi Arabistan güzellik yarışmasına bile katılmaya başlıyor ve o kız, tevhid bayrağını, tevhid sancağını kendi vücuduna sarıyor. O çıplak vücuduna tevhid sancağını sarıyor, ondan sonra onunla pozlar veriyor. Tamamen tevhide de hakaret ve bu Prens Arabistan’ı çok daha kötü bir noktaya getirdi. Bunun için kralın çocuğunu özel olarak Avrupalarda yetiştirdiler ve zaten kral yakında ölür gider, çocuğu onun yerine geçip kral olacak ve böyle bir adam ile Arabistan’ı 50 sene daha idare edecekler. Hep böyle oldu. Bir adamı yetiştiriyorlar, kralın çevresinden birini yetiştiriyorlar ve onu, onun yerine getiriyorlar. 30 yıl 40 yıl onunla orayı idare ediyorlar.

Arabistan Kur’an’a Uymuyor

Alparslan Hoca, Suudi Arabistan’ın Kuran’a uymadığını, Amerika güdümünde bir sistemle yönetildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

”Bu Arabistan bazı kimseler tarafından bazen eleştiriliyor. İşte şeriat böyle, şöyle filan diye. Arabistan’ın şeriatı şeriat mı? Arabistan’ın şeriatı Amerika’nın şeriatı, Amerika’nın istediği kadar. Şeriatın evvela aslı nedir? Kur’an’a uymaktır. Kur’an “Kafirlerle dost olmayın” buyuruyor. Bunlar dost oluyor. Şeriatın 2 tane hükmünü uygulayınca 2 tane hırsızın elini kesince orada şeriat var demek mi oluyor? Siyasetleri şeriata uygun değil, Kur’an’a uygun değil. Asıl bakılması gereken nokta o. İşte böyle konuşanlar şimdi görsünler bakalım Arabistan’da şeriat var mı yok mu? İşte olmadığı ortada. Bakın güzellik yarışmalarına da katılmaya başladılar.”

İzlemek için tıklayınız…