09.20.2024

Alparslan Hoca, Başörtüsü Hakkındaki Tartışmalara İlişkin Konuştu!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca 7 aydır hukuksuzca tutuklu bulunduğu Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevinden gündeme dair açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ve kıyafet özgürlüğü hakkında yaptığı açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili Anayasa değişikliğine gidilmesi gerektiğine yönelik ifadelerini değerlendiren Alparslan Hoca, değişiklik kararının isabetli olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

“Daha önceden AKP tarafından yönetmelik çıkarılarak halledilen başörtü sorunu aslında tam hallolmamıştı. Bir hükümet değişikliğinde yönetmelik kolaylıkla kaldırılıp tekrar eski yasaklı günlere dönülebilirdi.

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünün serbest olması ile ilgili kanun çıkarma teklifi güzel bir teklif olmuştur. Cumhurbaşkanının bunu daha da ileriye götürerek “o halde Anayasaya koyalım” demesi çok daha isabetli ve güzel olmuştur. AKP aslında bunu çok daha güçlü olduğu dönemlerde halletmeliydi. Ancak herhalde bir takım güçler izin vermemiştir. Şimdi bu noktaya gelinmiş olması Türkiye adına sevindiricidir.

Özgürlükler konusunda samimi olanların bu konuda Anayasa değişikliğine karşı çıkmaması icap eder. Aksi halde toplumda samimi olmadıkları şeklinde bir algı oluşabilir.

Bu konuda oy kullanacak olan milletvekillerinin bunu dikkate alması icap eder. Tüm okullarda ve kamuda başörtüsünün serbest olması için yapılacak Anayasa değişikliğinde olumlu oy kullanacak milletvekillerine şimdiden teşekkür ederim.”