05.01.2024

Alparslan Hoca: Erdoğan’ın konuşmaları sadece tribünlere yapılan konuşmalardır!

Alparslan Hoca, Erdoğan’ın: “Evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dediği konuşmalarını, “Doğru, hayal olarak bırakacaksınız, o hayali gerçekleştirmiş olarak bırakmayacağınız ortadadır. Bunlar sadece tribünlere yapılan, hiçbir manası olmayan konuşmalardır” diyerek eleştirdi.

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın: “Evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dediği konuşmalarını, “Doğru, hayal olarak bırakacaksınız, o hayali gerçekleştirmiş olarak bırakmayacağınız ortadadır. Bunlar sadece tribünlere yapılan, hiçbir manası olmayan konuşmalardır” diyerek eleştirdi. 20 yıldır tek başına iktidarı sürdüren Cumhurbaşkanına, gelinen nokta rezaletten başka bir şey değil, diyen Alparslan Hoca, sözleri şu cümlelerle sürdürdü:

 ‘Ne Adalet Bıraktınız Ne Dindar Bir Nesil Meydana Getirdiniz’

“Erdoğan hakikaten bu söze kendi inanıyorsa demek ki çevresinde kendisini kandıran bir ekip var, her şeyi güzel gösteren bir ekip, onun etrafını sarmış, demektir. Zaten de öyle olduğunu biliyoruz. Eğer inanmadan söylüyorsa bu bambaşka bir facia, demektir.

“Evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.” Doğru, hayal olarak bırakacaksınız, o hayali gerçekleştirmiş olarak bırakmayacağınız ortadadır. Yirmi senedir tek başınıza iktidardasınız ve sonunda gelinen nokta, rezaletten başka bir şey değildir.

Ne adalet bıraktınız ne dindar bir nesil meydana getirdiniz! Tam tersi ateist, deist, fâsık, fâcir bir nesil meydana getirdiniz. Sizinle aynı şekilde düşünmeyen insanlarla iş birliği yaptınız, çok farklı ideolojilere sahip partilerle iş birliği yaptınız ve Müslümanlara çok zulmedilmesine sebep oldunuz. Hatta bu zulmün talimatlarını verdiniz, bu zulme ortak oldunuz. Ne madden ne manen hiçbir hedefinize varamadınız. Yirmi yıldan sonra mı varacaksınız? Mümkün değil.

Enerjiniz de bitti, kadronuz da bitti. Heyecan da bitti, memleket de bitti. Kasada bir şey kalmadı, hazine de bitti. Bu saatten sonra mı öyle bir ülke bırakacaksınız? Bu lafa kim inanıyor? Halinin kalmadığı konuşmalarından belli… Memleketi idare edecek ne sağlığı var ne enerjisi var ne de öyle bir kadrosu var. Her şey böyle ortadadır

‘Erdoğan’ın Bu Konuşmaları Sadece Tribünlere Oynamaktır’

 Bunlar sadece tribünlere yapılan, hiçbir manası olmayan konuşmalardır. Eğer gerçekten gelecek nesillere öyle bir Türkiye bırakmak istiyorsa şu son yıllarda özellikle 2014’ün başından itibaren, sekiz yıllık süreçte yapılan bunca zulüm ve haksızlıktan ötürü özür dilenmeli, herkesten helallik dilenmeli. İlk kadrolarla çalışılmalı. İlk kadroda olanlar bunu kabul eder mi? Bilmem ancak köklü bir özür olursa bir görüşme olursa ve ilk kadrodakilerle bir araya gelinirse bir şeyler olabilir.

 Yoksa şimdiki kadroyla etrafındaki yiyici, memleketi bitiren takımlarla hiçbir yere varılamayacağı meydandadır. Hepsi bir taraftan memleketi yiyorlar. Ne maddi ne manevi hiçbir şey kalmadı. Hayalimiz bu değildir. Dolayısıyla kanaatimce Erdoğan’ın bu konuşmaları sadece tribünlere konuşmaktır. Kendinin de inandığını zannetmiyorum.”