05.05.2024

Alparslan Hoca, Eşinin Yaşadığı Şaibeli Kaza Hakkında Konuştu!

Alparslan Hoca gözaltındayken, eşi Semra Hocahanım’ın yaşadığı şaibeli kaza hakkında açıklamada bulundu.

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca 30 Ocak 2018 günü yaşadıkları şafak baskının ardından 10 günlük gözaltınsüresinde eşi Semra Kuytul Hocahanım’ın yaşadığı şaibeli kaza hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili haber yapan basın kuruluşlarını hedef alan Alparslan Hoca:

“Bununla ilgili haberler çıkıyor. Biz nezarette iken Milliyet’te ve başka yayınlarda bu kaza ile ilgili haberler çıkıyor. “Alparslan Kuytul‘un eşi şaibeli bir kaza geçirdi.” diye yazıyorlar ve eşimin ifadelerini de yayınlıyorlar. Bunun üzerine birkaç haber sitesinde de çıkıyor. Milliyet’te var, Cumhuriyet’te var, Kronos Haber’de var, Gaziantep Haber’de var. Bunların bazıları İHA kaynaklı. Oda TV’de haber çıkıyor, Gerçek TV’de haber çıkıyor, Artı Gerçek, Furkan Haber’de çıkıyor. 

Birçok site bu haberi yayınlıyor. Bunun üzerine İHA -lafta İhlas Haber Ajansı, gerçekte istihbarat haber ajansı- hemen devreye giriyor. İHA benim eşimin yanına gelmiyor. Kazaya uğrayan, yaralanan benim eşim ve “Şüpheli bir durum var.” diyen benim eşim. İHA eşimin yanına gelmiyor, eşimle röportaj yapmıyor, gidiyor çarpan adamla röportaj yapıyor!” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili şaibeleri aktarak Alparslan Hoca, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

‘Kazadan Hemen Sonra Arabayı Araştırdılar’

“Arabanın içine giriyor, arabanın içinde bir şeyler karıştırıyor, bir şeyler arıyor. “Bu kadın bu saatte görüşmeye gidiyordu ve yanında dosya falan bir şeyler vardır.” diye düşünerek kontrol ediyor. Bulurlarsa onu alacaklar. Torpido gözünü açıyor, koltukların ceplerine bakıyor, arabanın her tarafını arıyor. Eşime ve yeğenime “Araç patlayabilir, çıkın.” diyor. Onlar da o heyecanla çıkıyorlar ama kendisi arabanın içinde arama yapıyor. Bu adamlar kim? Bir avukat iki kadını saat gecenin 12 buçuğunda “Önemli bir şey söyleyeceğim.” diyerek çağırıyor ve o gece böyle bir olay oluyor. O söyleyeceğini emniyetin önünde de söyleyebilir. Emniyetin önünde insanların ortasında ya da bir arabanın içerisinde de söyleyebilir. Neden iki kadını gece vakti oraya çağırıyor? Böyle bir olay oluyor.

‘Sanki Ayarlama Yapılmış!’

Birinci görüntüyü, birinci kamera açısını tekrar gösterebilir miyiz? Bakın burası bizim evin önündeki cadde. Bu caddeden bir araç ilerideki kavşağa giriyor. Bakın bizim tarafa sarı ışık yanıyor, gördünüz mü? Diğer tarafa, yani eşimin bulunduğu araca çarpan aracın geldiği tarafa da kırmızı ışık yanıyor. Bakın birazdan bizim araç gelecek. Şu an çarpan aracın çıkacağı yerden çöp arabası çıkıyor. Bu adam koca çöp arabasını görmüyor mu? Görüyor, sanki ayarlama yapılmış. Halbuki o adam orada bizimkilere çarpmamak için sola kırması lazım, sola kırmıyor tam karımın oturduğu tarafa vuruyor. Sola kırabilir, sola kırmıyor. Direksiyonu sola kırsa kaza olmayabilir ama tam onun olduğu yere vuruyor.

‘Kazayı Yayınlayan Basın Kuruluşları’

Eşim: “Şaibeli bir kaza geçirdim.” diyor. -Tamam bu görüntüleri artık izlediler ona gerek kalmadı.- Bununla ilgili haberler çıkıyor. Biz nezarette iken Milliyet’te ve başka yayınlarda bu kaza ile ilgili haberler çıkıyor. “Alparslan Kuytul ‘un eşi şaibeli bir kaza geçirdi.” diye yazıyorlar ve eşimin ifadelerini de yayınlıyorlar. Bunun üzerine birkaç haber sitesinde de çıkıyor. Milliyet’te var, Cumhuriyet’te var, Kronos Haber’de var, Gaziantep Haber’de var. Bunların bazıları İHA kaynaklı. Oda TV’de haber çıkıyor, Gerçek TV’de haber çıkıyor, Artı Gerçek, Furkan Haber’de çıkıyor.

‘İstihbarat Haber Ajansı-İHA’

Birçok site bu haberi yayınlıyor. Bunun üzerine İHA -lafta İhlas Haber Ajansı, gerçekte istihbarat haber ajansı- hemen devreye giriyor. İHA benim eşimin yanına gelmiyor. Kazaya uğrayan, yaralanan benim eşim ve “Şüpheli bir durum var.” diyen benim eşim. İHA eşimin yanına gelmiyor, eşimle röportaj yapmıyor, gidiyor çarpan adamla röportaj yapıyor!

‘Devlet 18 Yaşındadır, Herkese Hesap Sorar!’

Çarpan adamı Allah şaşırtıyor. Diyor ki: “Bize kırmızı yanıp sönüyordu. Onlara da sarı yanıp sönüyordu, onlar yüzde yüz suçlu.” Saçmalığa bak! Kendisine kırmızı yanıyor ama suçlu olan bizimkiler. Tam saçmalıyor yani. Allah şaşırtıyor. Eşim “Bu kazadan şüpheleniyorum, derin devlet mi yaptırdı?” diye söyleyince adam: “Benim karım bile bana inanmıyor, bana diyor ki: “Sen derin devlete mi çalışıyorsun? Sen ajan mısın? Sen nasıl böyle bir şey yaparsın, sen bunu kasıtlı mı yaptın?” diyor.” diyerek kendi karısının ifadelerini söylüyor. Hepsi elimizde var. Sonra ne alakası varsa diyor ki: “Devlet 18 yaşındadır, herkese hesap sorar, devlete karşı gelinmez.” Şov yapmayı bırak! Bunun devletle ne alakası var? Kaza yapan sensin. Şunu mu söylemek istiyorsun: “Biz devletiz, biz yaptık.” bunu mu söylüyorsun? Devlet 18 yaşındaymış. Çarpan sensin, devletle ne alakası var bunun? Anlaşılan söylemek istediği bu. Yani devlet yaptı, biz yaptık ve işte böyle yaparız demek istiyor. Biz böyle anlıyoruz.

O kavşağa kimse o hızla gelmez. Biz orada oturuyoruz, kimse o kavşağa bu hızla girmez. Anayoldan oraya girildiği zaman orası 50 metre mesafe. 50 metrede bir araç 80’e ulaşamaz. Gayet süratli bir şekilde son gaz gelmiş ve vurduktan sonra hiç umurunda bile değil. Kollarını bağlamış olayı seyrediyor. Bu normal mi? İki kadına vurmuşsun. İnsan gelip bacım kusura bakmayın, görmedim vesaire bir şey demez mi? Hiç umurunda değil kollarını bağlıyor ve seyrediyor.

‘Resmi Polis Aracı Durup Kontrol Etmiyor!’

O şüpheli araba geliyor, içerisinden çıkan kişi ona aferin der gibi koluna dokunuyor sonra bizimkilerin yanına gidiyor. Bir başkası arabanın içindekileri arıyor. Arabada dosya, evrak, bir şey var mı diye kontrol etmek için torpido gözünü karıştırıyor. Sonra oradaki 5-6 çöpçü bir dakikada ortalığı tertemiz ediyorlar, hiçbir şey bırakmıyorlar. Arkadaşlar orayı gösterebilirlerse, o sırada bir polis aracı geliyor. Kazadan hemen sonra resmi polis aracı geliyor ve hiç bakmadan gidiyor. Saat gecenin 12 buçuğunda iki kadın kaza yapmış. Polisin durup da “Ne oldu?” demesi gerekmez miydi? Orayı gösterebilir misiniz? Polis hiç bakmıyor. Normalde gece, yolda iki kişi konuşsa durup kimlik soruyorlar. Neden burada durmuyorsunuz? Bir kaza olsa hemen giderler. Böyle büyük bir kaza olmuş, iki araba da pert olmuş ve polis oradan geçiyor, hiç sormuyor, bu normal mi?

Bulamadınız mı? Aynı yeri açın ben göstereyim. Bu görüntünün devamında o kısım gelecek biraz bekleyin. (Nasıl kesmişler? Kesme yok orada polis geliyor orada) Şimdi o kısma baksın arkadaşlar, o kısımda polis geliyor, geçiyor, hiç bakmıyor. Zannediyorum ki mahallenin karakolunun ekibiydi. Resmi araç geçiyor hiç bakmıyor. Onu bulabilirlerse bulsunlar. Kısaltabilmek için o kısımları kesmişler, halbuki orası önemliydi. Onlar bulmaya çalışsınlar.“