09.16.2024

Alparslan Hoca Hakkında Son Durum!

Avukatı, Patnos Cezaevinde İşkenceye Maruz Bırakılan Alparslan Kuytul Hoca Hakkındaki Son Durumu Anlattı!

“Bu insanlık değil!” AlparslanHocayaÖzgürlük #YeterArtık

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevine 100 günden fazla zamandır tecrit işkencesine maruz kalıyor! Hakkında tutuklu yargılanmasına dair herhangi bir somut gerekçe dahi bulunmayan Alparslan Hoca, yargı eliyle birçok hukuksuz muameleye tabi tutuluyor!

Kendisiyle görüş gerceklestiren Avukat Alişan İnci, Alparslan Hoca’nın son durumu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Yapılanlar insanlık olmadığını belirten İnci:

“1- Ağrı/Patnos’tayım. Tecrit altında psikolojik işkenceye maruz bırakılan Alparslan Hoca ile görüştüm. Alparslan Hoca 100 günü aşkındır tecrit altında, tek başına bir koğuşta kalıyor. Bu insanlık değil!

2- Bir kişinin suçu sabit dahi olsa adaletle hükmetmek gerekir. Mesela katil bile olsa işkence edilmez cezası ne ise öyle muamele edilir. Alparslan Hoca, hakkında delil dahi olmadan ağır müebbetli muamelesi görüyor. Bu adalet de değil insanlık da!

3- Sadece tecrit de değil. Görüntülü görüşme hakkı ilk günden beri verilmiyor. Sevk talepleri reddediliyor. Sudan sebeplerle cezaevi yönetimi tarafından sürekli disiplin soruşturması açılıyor. Cezaevinde morali bozulmaya çalışılıyor.

4- Tabi bu arada savcılar da boş durmuyor. Sürekli dosya açmaya devam ediyorlar. Bugün yine savcıya ifade vermiş. Sebep: Daha önce atılmış bir tweet. Dosya açmak isteyene bahane mi yok!

5- Elbette asıl talebimiz bu haksız tutukluluğun son bulması. Cezaevindeki muamelelerde ise asgari insani şartların sağlanmasını istiyoruz.Tutukluluk, sürgün, tecrit, ailesi ile görüntülü görüşme hakkının verilmemesi, görüntüsüz görüşmenin sadece 15 günde bir olması…

6- İnsan sayarken dahi unuttuğum kaldı mı diye tekrar tekrar bakıyor. Bunca sayısız zulmü Alparslan Hoca yaşıyor maalesef.

7- Moral olarak iyi gördüm ama tek başına bırakılmanın sıkıntısını hala yaşadığı belliydi. İnsan tek olunca her şey sıkıntıya dönüşüyor, yemeğin dahi tadı olmuyor, halsiz düşüp hasta olmamak için yiyorum dedi” ifadelerini kaydetti.