03.29.2024

Alparslan Hoca ile Görüşen Semra Kuytul: Burası Çin Biz de Doğu Türkistanlıyız Sanırım! İftarda Allah Demek de Suç!

Siyaseten 20 aydır Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca, eşi Semra Kuytul ile kalın camlar ardında bir görüş daha gerçekleştirdi.

Tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hoca’nın haksız tutukluluğu devam ediyor. 20 aydır aile ve sevenlerinden uzak bırakılan Alparslan Hoca, bugün ailesiyle kalın camlar ardından bir kez daha görüşebildi.

Semra Kuytul Hocahanım ise görüş sonrası geleneğini bozmayarak sosyal medya üzerinden görüş hakkında paylaşımlarda bulundu.

6 eylül mahkemesi sonrası gerçekleştirdikleri ilk görüş olduğunu söyleyen Hocahanım, Alparslan Hoca’nın sağlık ve moralinin iyi olduğunu belirtti.

Oda arkadaşı Ali Alagöz’ün tahliyesi sonrası yanına bir arkadaş verilmeyen Alparslan Hocanın yeniden tecrit günlerine döndürüldüğünü ifade eden Hocahanım şunları söyledi:

Kıymetli eşimle mahkeme sonrası yeniden başlayan TECRİT günlerinde ilk defa görüştük. Sağlığı ve morali iyi.. Tek kalmanın kendisini sarsmadığını, alışkın olduğunu söyledi. Gayet iyi görünüyordu. Benim de içim biraz rahatladı. Mahkemeden bahsetti..

Hocahanım, Alparslan Hocanın bir iftar sonrasında yaptığı dini sohbetin de suç sayılması ve mahkemeden iki gün önce dosyaya eklenmesi hususuna ise “Burası Çin ve biz de DoğuTürkistanlıyız sanırım. İftarda Allah demek de suç” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Alparslan Hocanın mahkeme hakkında da bazı yorumlarda bulunduğunu belirten Hocahanımın diğer paylaşımları şu şekilde ;

-Bolu’dan herkese selamlar.. Mahkeme sonrası yeniden başlayan TECRİT günlerinde birkez daha Bolu’dayım. Zulüm biter mi diye ümid ettik ama günahlarına günah eklemeyi tercih ettiler.

-Yine tek bıraktılar, yine başa mı döndük!!! Onlar başa dönerse bizde en başa döner yeniden başlarız. Kim zararlı çıkar herkes biliyor.. Yorulduk mu diyeceğiz! Asla! Bu zulme asla alışmayağız, razı olmayacağız!

-Kıymetli eşimle mahkeme sonrası yeniden başlayan TECRİT günlerinde ilk defa görüştük. Sağlığı ve morali iyi.. Tek kalmanın kendisini sarsmadığını, alışkın olduğunu söyledi. Gayet iyi görünüyordu. Benim de içim biraz rahatladı. Mahkemeden bahsetti.. #Salı

-Mahkemede hakim heyetinin kendisinin savunma yapmasına izin vermeyişini ciddi bir hak ihlali olarak değerlendiriyor ki kesinlikle öyle. Duruşmadan iki gün önce eline yeni iddialar olan evraklar geçmiş ve bunlara binaen söyleceği sözü elbetteki vardı..

-20 aydır tutuklu olan birine tek kelime konuşma hakkı vermeden tutukluluk devamına karar vermek hatta karar vermiş olarak duruşmaya girmek! Hakimlik değil elçilik(!) yapmak! İşte bütün mesele bu.. Elçiye zeval olmaz derler. Ama sen elçi değilsin (güya) hakimsin!!

-Bugün yine gözlerinde o kararlılığı gördüm. Yeni bir soruşturmadan bahsetti. Konu şu, 2 sene önce Antep’te bir iftar programına katılmış ve orda konuşma yapmış o arada polis uzatmadan bitirmelerini istemiş. Hocaefendi de işte böyle, iftarda bile karışıyorlar gibi bir cümle ile…

-Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmişmiş!!! Bunun bir adı “yenilen pehlivan güreşe doymazmış” Diğer adı “memleket ne hale gelmiş” Burası Çin, biz de Doğu Türkistanlıyız sanırım!!! İftarda bile Allah deme.. İftarda nasıl konuşursun SUÇU!