10.16.2024

Alparslan Hoca, İmamoğlu Davası Hakkında Konuştu!

Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevindeki hukuksuz tutukluluğu devam eden Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davasına ilişkin; “İzlenilen strateji vatana, millete zarar!” ifadelerini kullandı.

Yorumları sosyal medya hesabından paylaşılan Alparslan Hoca şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye ileride lanetle anılacak bir dönem yaşıyor. Bütün muhalifler; ya terörist ya terör örgütü propagandası yapan ya suç örgütü üyesi denilerek yalan gerekçelerle ya da uyduruk gerekçeler gösterilerek tutuklanıyor, cezaevlerinde ya da mahkemelerde süründürülüyor.

‘Diktatörlük Yerleşiyor!’

Diktatörlük gitgide yerleşiyor. Bütün bu zulümler yapılırken hep vatan, millet, devlet denilerek yapılıyor. Yapılan zulmün siyasi sebeplerle yapıldığını örtbas etmek için bazen adli bir olaymış gibi gösteriliyor. Yapılan zulümler kitabına uyduruluyor.

Yargı, muhalifleri susturmak için bir sopa olarak kullanılıyor. Diktatörlüklerde savcı ve hakimlerin görevi, adaleti gerçekleştirmek değil; diktatörlerin talimatını gerçekleştirmektir. Diktatörlüklerde savcı ve hakimler emir kuludurlar.

Böyle olmayan onurlu savcı ve hakimler ise çeşitli yollarla baskı altına alınmakta ve sindirilmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında dün verilen karar da bu söylediklerimi bir kez daha doğrulamıştır.

Uygulanan bu stratejinin ne onlara ne de vatana millete faydalı olmadığı, aksine zarar verdiği ortadadır. Verilen bu karar toplumun yargıya olan güvenini tamamen bitiren ve Türkiye’nin geldiği noktayı gösteren bir karardır.

Sonuç olarak bu duruma söyleyeceğim son söz patenti bize ait olan şu slogandır: “Adalet Adalet Talimata Lanet!” dedi.