05.15.2024

Alparslan Hoca, Koray Sarısaçlı Hakkında: Herkese milyonlarca borç takmış!

Alparslan Hoca, emniyete verdiği ilk ifadesini değiştirerek Furkan Gönüllülerine suç isnat eden Koray Sarısaçlı’nın gün yüzüne çıkan yolsuzluklarını anlattı. Yıllarca vergi kaçırarak, naylon fatura keserek milyonlar kazandığı ortaya çıkan Sarısaçlı’nın birçok insanı kandırıp üzerlerine borç yıktığı öğrenildi.

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, emniyete verdiği ilk ifadesini değiştirerek Furkan Gönüllülerine suç isnat eden Koray Sarısaçlı’nın gün yüzüne çıkan yolsuzluklarını anlattı. 

‘Adam kaçırma’ suçlamasıyla yargılanan 4 Furkan Gönüllüsünden önce şikayetçi olmayıp günler sonra ifadesini değiştirerek ‘Silahlı gasp’ iddasıyla suçlayan Sarısaçlı’nın, yıllarca vergi kaçırarak, naylon fatura keserek milyonlar kazandığı ortaya çıktı. Alparslan Hoca, birçok insanı kandırarak üzerlerine borç yıktığı bilinen Sarısaçlı hakkında öğrendiklerini aktardı:

‘Herkes Şikayetçi!’

Birçok mesele var. Ben bunları bilmiyordum arkadaşlar. Şimdi, şimdi her taraftan haberler geliyor. Duyuldukça herkes geliyor. Hastanede o zamanlar 170 personel çalışıyormuş, burada da 20 kadar. Çoğunun alacağı var. Benim tahminim milyonlarca liralık borcu var. Gayrimenkulleri var hiçbirini satmıyor. Bir kısmınız tanırsınız Çamlı İnşaat’ı, Çamlı’ları. Buraya gelip giden arkadaşlar. Onlara 1 milyona yakın, 1 milyon 230 bin lira borcu var. Haciz getirmişler. Rakamı oradan biliyorum yani. Vermiyor, vermiyor, vermiyor… Personelin aylığını vermemiş. Personel kaç ay maaş almamış. Hepsini işten çıkartmış tazminatlarını ödememiş. SSK ödüyorum diyor, ödemiyor. Herkes şikayetçi. Hastanedeki eski ortakları şikayetçi, çalışan doktorlar şikayetçi… Bugün bir haber duydum, bakayım yarın doğru çıkacak mı bilmiyorum. Yarın eski doktorlar, hastane sahipleri bunun hakkında basın açıklaması yapacaklarmış. Onlara attığı kütüklerden dolayı. Oradaki personel. Hakkını alamayan personel. Kaç tane evi var onları satsa hepsini ödeyebilir. Hiçbir şey satmıyor çünkü ilk karısı, sonradan boşandığı, imam nikahlı olarak devam ettiği o karısı bırakmıyor. Hepsi benim olacak, bütün malı onun üzerine ve kızın üzerine yapmış.

 ‘Eşleri Arasında Adaleti Gözetmiyor’

Resmi nikâhlı karısının üzerinde hiçbir şey yok. Ona hiçbir şey yapmıyor. Her şeyi eski karısı ve kızı üzerine yapıyor. Bu İslam’a uygun mudur? Bu adalet midir? İslam’a göre gecelerini bile paylaştırmak zorundasın. Bir gece onun evinde, bir gece onun evinde kalmak zorundasın. 4-5 yıldır resmi nikâhlı eşinin evine gitmiyor. Ayda yılda bir defa beş dakika uğruyor, çıkıyor. Bu, haramdır. Adalet sağlamayacaksan niye evlendin? 

‘Borçları Bırakıp Gitti!’

Belki kendisine kalsa bir şeylerini satıp bazı borçlarını ödeyecek ama o eski karısı bırakmıyor. Şu anda da onunla beraber Antalya’ya taşınmışlar. Bütün borçlar burada; ölmüş babasının üstünde, şirketin üstünde. Hepsini burada bırakmış, orada bütün malı mülküyle yeniden iş hayatına başlayacak, tekrar zengin bir hayat yaşayacak. Hâlbuki borçlarını ödemeye kalksa belki de bir kuruş parası kalmayacak, o kadar borcu var. Diyelim ki dolarla borç almış, ben sana TL ile vereyim, diyor. Olur mu?  Dolar üç sene evvel beş liraydı şimdi on bir lira, olur mu böyle bir şey? Kim kabul eder bunu? Herkesin hakkını yiyor. Böyle bir adam ifade değiştirse ne olur, değiştirmese ne olur?”