09.16.2024

Alparslan Hoca: Mahmud Abbas’ı getirip parlamentoda alkışlamakla bu iş olmaz!

Alparslan Hoca, gündeme dair değerlendirdiği sorularda, Mahmud Abbas’ın TBMM’de konuşturulup ayakta alkışlanmasını eleştirdi. Hükümetin, İsraille ticareti kesmeyip Filistin’e yardım gemisi gönderilmemesini hatırlatan Alparslan Hoca:

“Sen oraya silah gönderiyor musun? Yok. Yardım bile göndermiyorsun. İki tane yardım gemisi gönder vururlarsa vursunlar be! Hiçbir somut adım atmadın. İsrail büyükelçisini bile def etmedin. Ticareti bile kesmedin. Yalan söylüyorlar. ‘Ticareti kestik’ diyorlar. Ne kesmesi? Türkiye hala gemi gönderiyor İsrail’e. Atman gereken somut ve gerçek adımları atma. Ondan sonra Mahmut Abbas’ı getir parlamentoda konuştur ayakta akışla. Böylece bizim gazımızı al. Çocuk muyuz?” ifadeleriyle çıkıştı.

Mahmud Abbas’ın İsrail yanlısı tutumları olduğunu ve Hamas’ı suçladığını hatırlatan Alparslan Hoca, Hamas’tan birilerini çağırıp alkışlatsaydınız o zaman gerçek bir şey yapmış olurdunuz, diyerek tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

Filistin’in Gerçek Temsilcisi Mahmut Abbas Değildir’

“Geçen hafta dedim ki: Türkiye Devleti Eğer İsrail yetkilisi Netanyahu’yu Amerikan konseyinde ayakta alkışlanmasına tepki olarak bir şey yapmak istiyorsa Hamaslı bir yetkiliyi çağırmalı. Mahmut Abbas’ı çağırmanın bir manası yok. Çünkü Mahmut Abbas zaten Filistin halkının gerçek temsilcisi olamaz. Çünkü Filistin halkın Müslüman’dır; Mahmut Abbas Marksist’tir. Filistin halkı Müslüman’dır; Mahmut Abbas Arapçıdır. Filistin halkı Müslüman’dır; Mahmut Abbas laiktir. Filistin halkını temsil edemez. Amerikan ve Avrupa’nın desteği ile seçim kazandırılmıştır. Batı Şeria’nın liderliği ona verilmiştir. Yıllardan beri bu Amerika’nın projesidir. Mahmut Abbas Yaser Arafat’tan sonraki FKÖ’nün lideridir. Yaser Arafat’tan itibaren FKÖ, Filistin Kurtuluş Örgütü, Filistin halkının tek meşru temsilcisi olarak dünyaya dayatılmıştır. Onlar tanıtılmıştır ve Filistin’deki İslami cemaatler hep örtülmüştür. Hamas yıllarca örtülmüştür. Sanki Hamas gibi bir cemaat veya İslami bir örgütlenme hiç yokmuş gibi davranılmıştır. Mızrak çuvala sığmamıştır sonrasında. Hamas artık görülmüştür. Daha fazla saklayamamışlar, daha fazla örtbas edememişlerdir. Yoksa yıllarca bunu yaptılar.

Her uluslararası toplantıda Yaser Arafat, Amerikan Başkanı onunla görüşür. Başka devlet başkanları onunla görüşür ve böylece tüm dünyaya şu mesaj veriliyor: “Filistin halkının tek meşru temsilcisi Yaser Arafat’tır, ondan sonra işte bu Mahmut Abbas.” Aynı yöntem devam ettiriliyor. Türkiye hükümeti de bunu yaptı. Mahmut Abbas’ı çağırdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüştü. “Efendim daha evvel İsmail Haniye rahmetli onu da onunla da görüşüyordu Cumhurbaşkanı.” Evet, onunla görüşüyordu. Cumhurbaşkanı yerine göre Ahmet, Mehmet’le de görüşüyor. Bunun çok bir önemi yok. Yerine göre icabında siyaset gereği bir taksici ile de görüşüyor yolda. Bu çok önemli bir şey değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaptırdı mı İsmail Haniye’ye bugüne kadar? Yaptırmadı. Bunu yine Mahmut Abbas’a yaptırdılar ve aslında bundan Amerika rahatsız değildir. Türkiye Amerika’ya tepki mi göstermiş oldu? Hayır, aksine Amerika’nın istediğini yaptı. Amerika zaten Mahmut Abbas’ın tek meşru temsilci olarak görülmesini istiyordu. Türkiye de onun istediğini yaptı. Türkiye hükümeti sadece tepki gösteriyor ve tepkiler de çok çocukça. Çok çocukça tepkiler. “Onlar böyle yaptı, biz onun tersini yapacağız” gibi. Sürekli anti tez olarak ortaya çıkıyor. Sürekli muhalif olarak kendini göstermeye çalışıyor. Madem onlar böyle yaptı biz de onun tersine yapacağız. Onlar mademki İsrail Başbakanı’nı ayakta alkışladılar, biz de o zaman Filistin Devlet Başkanı’nı ayakta alkışlarız.” Çocukça tepkiler bunlar. Mahalledeki iki çocuğun kavgasına benziyor. Onlar bunu yapmadan, Netanyahu’yu Amerikan kongresinde ayakta alkışlamadan sen neden İsmail Heniyye’yi Türkiye’de Meclis’te konuşturmadın ve neden onu ayakta alkışlamadın? Sürekli onlar bir şey yapacak ve sen de onlara karşı bir şey yapmış gibi görüneceksin, öyle mi? Siz gerçekten Filistin davasının yanındaysanız onlar yapmadan bunu yapabilirdiniz, niye yapmadınız?

‘Filistin’e Destek Vermek İsteyen Somut Adımlar Atar’

Cumhurbaşkanı’nın sürekli tavrı bu. Mahmut Abbas’ı getirip de parlamentoda ayakta alkışlamakla bu iş olmaz.
Sen oraya silah gönderiyor musun? Yok. Yardım bile göndermiyorsun. Yardım gemisi bile göndermedin. İki tane yardım gemisi gönder vururlarsa vursunlar be! Hiçbir somut adım atmadın. İsrail büyükelçisini bile def etmedin. Ticareti bile kesmedin. Yalan söylüyorlar. “Ticareti kestik” diyorlar. Ne kesmesi?
Bugün yine haberlerde okudum. Bu Uluslararası gemilerin nereye gittiğini gösteren site var. Oradan bakabilirsiniz. Hangi gemi nereye gidiyor, hangi yükü taşıyor? Hepsi yazıyor. Bakın Türkiye hala gemi gönderiyor İsrail’e. Daha o gün Mersin ve Antalya limanlarından gemi kalktı, gitti İsrail’e. Sen bunları yapma. Atman gereken somut ve gerçek adımları atma. Ondan sonra Mahmut Abbas’ı getir parlamentoda konuştur ayakta akışla. Böylece bizim gazımızı al. Çocuk muyuz? Hiçbir gerçek adım atmadınız. Sadece bizi kandırıyorlar. “Onlar böyle yaptı, biz de böyle yaparız.” Siz gerçekten bir şey yapmak istiyorduysanız Mahmut Abbas’ı değil… Mahmut Abbas’ın zaten İsrail’le arası gayet iyidir. Mahmut Abbas’a İsrail bugüne kadar en ufak bir şey yapmamıştır. Mahmut Abbas zaten İsrail’in müttefiki gibi bir şey. Mahmut Abbas daha geçenlerde Hamas’ı suçladı. Mahmut Abbas daha geçen gün İsmail Heniyye’nin-şehidin- cenaze merasimine katılmadı. Bu adam daha evvel İsrail Cumhurbaşkanı’nın cenazesine katılmış bir adam. Şimon Peres’in cenazesine katılmış bir adam. İsmail Haniye’nin cenazesine, şehit olduğu halde katılmayan bu adamı mı alkışladınız? Filistin halkının temsilcisi olarak alkışlıyorsanız Hamas ‘tan birini çağırsaydınız. Amerika’nın ve İsrail’in çok tepki göstermeyeceği adımlar atıyorlar. Amerika ve İsrail zaten Mahmut Abbas’tan memnun. Hatta diyorlardı ki geçenlerde hatırlayın: “Gazze’yi alacağız, Mahmut Abbas’a vereceğiz” diyordu İsrailli yetkililer. “Hamas orada artık olmayacak. Hamas’ı bitireceğiz. Orayı da Mahmut Abbas’a vereceğiz.” Mahmut Abbas bu işte. Şimdi onu getirip orada alkışlayınca siz gerçekten Amerika ve İsrail’e tepki gösterdiğinizi mi zannediyorsunuz? Amerika’nın ve İsrail’in istediğini yaptınız. Halkı kandırabilirsiniz ama bu memlekette entelektüeller var. Herkes cahil değil, anlayanlar var. Anlayacaklar, anladılar. Çocuk kandıramazsınız.