09.21.2024

Alparslan Hoca: Mahmut Abbas Filistin Davası İçin Hiçbir Şey Yapmamış Biridir

Alparslan Hoca, yaptığı tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın hakkındaki soruyu cevaplandırdı.

Alparslan Kuytul Hoca her Cuma günü yapmış olduğu tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Tefsir dersine katılan vatandaşın “Gazze’ye gitmek istediğini ifade eden Mahmut Abbas’ın “Devlet Başkanı olarak Ramallah’tan 36 dakika uzaklıktaki Kudüs’e İsrail izin vermediği için gidemediği, maaşının İsrail bankalarından ödenmek zorunda olduğu, konutuna gönderilecek bir mektubun İsrail tarafından gelmek zorunda olduğu ve Başkanlık Sarayının elektriği, suyu ve gazının İsrail tarafından verildiği” ifade edilmektedir. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz? sorusunda şu önemli açıklamalarda bulundu:

Bunların hepsi doğrudur. Gerçekten aynen durum budur. Durum bu olduğu halde Mahmut Abbas savaşın başından veya aslında bu savaştan da önce göreve geldiğinden itibaren Yaser Arafat’tan sonra göreve geldi. Yıllardan beri Filistin davası için zerre bir şey yapmamış bir adamdır.  7 Ekim’den itibaren sayarsanız herhalde 10-11 ay oldu.  Bu tarihten bu yana hiçbir şey yapmamış olan bu insan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ayakta alkışlandı. Gidip Gazzelilere ve hatta Batı Şeria’dakilere de sorun, hangisi Mahmut Abbas’tan memnundur? Hangisi Mahmut Abbas’ın Filistin davası ve Filistin’in işgal edilmiş toprakları için Mahmut Abbas’ın mücadele verdiğine inanmaktadır. 85 yaşlarında belki daha da fazla, artık ihtiyarlamış ve hiçbir şeye elini vurmayan bir insandır.

“Mahmut Abbas ‘Gazze’ye gideceğim’ Diyerek Gerçekleri Örtbas Etmeye Çalışıyor”

Alparslan Hoca, Mahmut Abbas’ın Gazze ziyaretini yapması gerekenleri yapmadığı gerçeğini örtbas etmeye çalıştığını ifade ederek şunları ifade etti:

Türkiye Devleti, Hükûmeti, Mahmut Abbas’ı Mecliste konuşturarak ve onu ayakta alkışlayarak kendisini rahatlatmaya çalıştığı, bütün suçunu günahını örtbas etmeye çalışıp İsrail’e karşı hiçbir şey yapmadığı gerçeğini örtbas etmeye çalıştığı gibi. İsrail ile ticareti sürdürdüğü gerçeğini de örtbas etmeye çalıştığı gibi Mahmut Abbas da: “Gazze’ye gideceğim.” diyerek hiçbir şey yapmadığı gerçeğini örtbas etmeye çalışıyor. Sen, Gazze’ye gitsen ne olur, gitmesen ne olur? Sen Gazze için ne yaptın, onu söyle?  Amerika ve İsrail’le gayet güzel anlaşmaktadır. Bunu daha evvel de ifade ettim. İsrail Cumhurbaşkanı öldüğünde onun cenaze törenine katılan bu adam, mücahit ve şehit İsmail Heniyye’nin cenazesine katılmamış bir adamdır. Bütün pisliklerini örtbas etmek için “Ben Gazze’ye gideceğim” diyor. Sen Gazze’ye gidemezsin, onu göze alamazsın. İsrail, seni meşru gösterebilmek için izin verirse o başkadır. Seni Filistin halkının tek meşru temsilcisi olarak gösterebilmek için sana izin verebilir. Eğer izin verirse ancak gidebilirsin. Senin gibi adamlar, riski göze alabilecek insanlar değilsiniz. Sen bir kere maaşını bile İsrail bankalarından alan bir adamsın ve senin elektriğini, suyunu bile İsrail vermektedir. Sen ne orduya sahipsin ne silaha sahipsin. Sen kendini devlet başkanı falan mı zannediyorsun? İşte İsrail’in istediği devlet, böyle bir devlettir.  Hiçbir etkisi, yetkisi, gücü olmayan ne silahı ne parası ne doğal gazı ne petrolü ne polisi ne askeri hiçbir şeyi olmayan sahte bir devlet istiyor. Hamas bunu reddediyor. FKÖ bunu kabul etmiş durumdadır.  

Mahmut Abbas Arap Milliyetçisi, Laik ve Sosyalist Birisidir

Bu kişi daha evvel de ifade ettim, Arap milliyetçisi, laik ve sosyalist birisidir. Amerika ve Avrupa onu muhatap olarak görmek istemektedir. Hiçbir gücü olmayan bir Filistin Devleti istemektedirler. Müslümanları, bunu devlet gibi kabul etmeye zorlamaktadırlar. Bu devlet midir? Devlet başkanının evinin elektriği, suyu ve doğalgazı bile İsrail tarafından veriliyor. Böyle devlet olabilir mi? Bir tane tankı ve topu yok, böyle devlet olabilir mi? Bir uçağı, bir helikopteri ve ordusu bile yok sadece asayişi temin etmek için birkaç bin tane polisi var ve hepsi bundan ibaret. Böyle devlet olabilir mi? Şimdi diyor ki: “Ben Gazze’ye gideceğim.”  Gazze’ye gideceksin ne olacak? Aslında Gazze’yi de bize bağlayın, demek istiyor.  

“Savaş Sonrasına Hazırlık Yapılıyor”

Savaşmadın, mücahitleri desteklemedin ve İsrail’le Amerika’yla güzel geçinebilmek için her şeyi yuttun. Şimdi Gazze’ye gidip ne yapacaksın? Herhalde savaştan sonrası için bir hazırlık yapılıyor. Hamas’ı bitirirlerse planları o. Hamas’ tan sonra Gazze’yi de FKÖ’ye teslim etmek istiyorlar. Onun oraya gitmesi “Buraya da artık FKÖ hakimdir.” mesajı vermek için olacak ama bunlar boş hayallerdir. FKÖ, Gazze’de seçimi de kaybetmiştir. Bir de şu yaptıklarıyla da zaten bir daha o seçimi kazanma ihtimali yoktur. Eğer kazanırsa bu hileden ibarettir ve seçime hile karıştırılmış, demektir. Gazze halkı zaten daha evvel Hamas’ı seçti, kaç yıldır Hamas orada iktidardadır ve Hamas’ın Gazze için ödediği bedelleri herkes bilmektedir. Mahmut Abbas’ın da hiçbir bedel ödememiş bir insan olduğunu, gayet göbekli ve rahat yaşayan birisi olduğunu herkes iyi bilmektedir. Dolayısıyla bu tür hayallere kapılıyorlarsa bunlar boş hayallerdir.