05.06.2024

Alparslan Hoca, Oya Ersoy’un Sözlerini Değerlendirdi: “Kendiniz kaybedersiniz!”

Alparslan Hoca, İslam’a yönelik hadsiz sözler sarf ederek tepki toplayan Oya Ersoy’un ifadelerini değerlendirdi: “Kendileri kaybeder!”

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Oya Ersoy’un TBMM’de yaptığı konuşmada İslam’a yönelik sarf ettiği hadsiz sözleri değerlendirdi. “İslam’a saygısızlık yaparlarsa kendileri kaybeder, diyen Alparslan Hoca, açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti:

“Bu cümleden tam anlaşılmıyor. ‘Bugün karşı karşıya olduğumuz yıkım 500 yıl önceki Osmanlı yönetimini kurma hayalidir.’ diyor. Yani Osmanlı yönetimi diye bir şey kalmadı. Bugün karşı karşıya olduğumuz yıkımın da Osmanlı ile bir alakası yok.

Osmanlı’da Türk, Kürt, Arap hepsi eşit haklara sahipti. Böyle bir kavga da yoktu. Osmanlı hiç kimsenin şarkısına, türküsüne, yazmasına, çizmesine, eğitimine karışmadı. Konuşmasına karışmadı. Bu şekilde Osmanlı ile bağlantı kurulması doğru değil.

‘İslam’a Saygısızlık Yaparlarsa Kaybederler!’

1500 sene önceki derken de din toplum ilişkileri derken de neyi kastettiğini ben anlamadım. Yani cümlede kapalılık var. Başını da sonunu da izlemediğim için bilemiyorum. Peygamberimiz dönemini mi kastediyor, Peygamberimiz dönemini mi aşağılamaya çalışıyor? Açık konuşsun ki biz de açık cevap verelim. Kürt halkı Müslüman’dır. İslam’a saygısızlık yaparlarsa kendileri kaybederler. Dünyalarını da ahiretlerini de kaybederler.”