05.06.2024

Alparslan Hoca: Perinçek’in İslam düşmanlığı ağızından taşıyor!

Alparslan Hoca, Eymür’ün verdiği röportajlarda Perinçek’in ajan olduğunu açıklaması üzerine değerlendirmede bulundu. Perinçek’in İslam düşmanlığını ağzından taştığını söyleyen Alparslan Hoca; “Ajan mıdır bilmem ama göründüğü kadarıyla MİT’te de orduda da adamları var.” Dedi.

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, eski İstihbarat Daire Başkanı Mehmet Eymür ‘ün verdiği röportajda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkındaki; “Perinçek. İngiliz istihbaratıyla Amerikalıların adamıdır, ordu ve MİT’te adamları var.” Açıklamalarını değerlendirdi. Perrinçek’in açıkça İslam düşmanlığı yaptığını söyleyen Alparslan Hoca şu ifadeleri kaydetti:

‘İslam Düşmanlığı Ağzından Taşıyor’

“Eskiden istihbarat başkanı olan bir şahıs, Doğu Perinçek’in İngiliz ve Amerikalılara çalıştığını söylüyor. Ben bunu bilemem ama benim bildiğim -her ne kadar gizlese de- Perinçek’in İslam düşmanlığı ağzından taşıyor. Benim bildiğim budur. İsterse İngiliz ajanı olsun isterse olmasın, benim için önemli olan dini, imanıdır. Benim gördüğüm kadarıyla “Müslüman, cemaat…”  denildiğinde cinleri tepesine fırlıyor. 

‘Herkes Kimin Ne Olduğunu Biliyor’

Müslümanlardan, başörtüsünden nefret ediyor ama bunu her zaman belli etmiyor. Aklınca siyaset yaptığını zannediyor, bilinmediğini zannediyor hâlbuki herkes kimin ne olduğunu biliyor. Mehmet Eymür’ün sözleri ne kadar doğrudur onu bilemem onu ancak MİT çalışanları bilir. Bunlar bilgiyle olur, ben o bilgilere sahip olamam. Gerisi tahmindir, bunda da tahminde bulunmam ve bir iftira atmış olabilirim. İngiliz ajanı mıdır, Amerikan ajanı mıdır, Türk ajanı mıdır, onu bilemem ama göründüğü kadarıyla MİT’te de orduda da adamları var; bu, bir gerçektir. Bunu herkes biliyor, bu sır değildir. 

‘Doğu Perinçek Genelkurmay Başkanı Mı?’

Ben hapishanedeyken bir makale okumuştum. O makalelerden birinde okuduğumu hatırlıyorum. 15 Temmuz gecesi bir yetkili, kim olduğunu hatırlamıyorum, Doğu Perinçek’i arıyor ve diyor ki “Şu kaybolan helikopter, savaş helikopteri nerede? Şu anda yok.” Onun da o sırada yanında bir general varmış. Perinçek’in ne alakası varsa generalle. 15 Temmuz gecesi Perinçek, generallerle toplantı halinde. Sanki Perinçek genelkurmay başkanıdır. O gece genelkurmay başkanı darbecilerin elinde esir, Perinçek ise dışarıda generaller ile toplantı yapıyor, nasıl bir konumu varsa?

Perinçek kim ki ona askeri helikopterin yeri soruluyor. Bu makul bir şey mi? Bu anlaşılabilir bir şey mi? Neden sana, bana askeri helikopteri sormuyorlar? Askeri helikopter sanki Ahmet’in, Mehmet’in taksisi de “Ahmet senin taksin nerede?” der gibi ona soruluyor. Askeri helikopter Doğu Perinçek’in mi ki savaş helikopteri ona soruluyor. Doğu Perinçek genelkurmay başkanı mı? Hava kuvvetleri komutanı mı? General mi? O helikopterin pilotumu mu? Doğu Perinçek kim? Normalde senin benim gibi bir vatandaş görüntüsünde ama askeri helikopter ona soruluyor. O da yanındaki generale diyor. Kendisi herhalde cevap vermeye tenezzül etmiyor, yanındaki generale veriyor “Al, sen cevap ver.” diyor.

O zamanlarda bir makalede ben bunu okudum. Doğru değilse “Doğru değil.” desin, bize laf atmayı biliyor. O gün telefon geldi mi gelmedi mi, kendisi de yanındaki generale verdi mi vermedi mi, cevap versin. Askeri helikopteri neden Perinçek’e soruyorlar da sana, bana sormuyorlar. Açıkça görülüyor ki generalleri var. O generaller belki onun talebesi değil, ona bağlı değil ama bir görüşün siyasi kanattaki temsilcisidirler. O yüzden generallerle de MİT mensupları ile de birliktedir. MİT’te de adamları var, birçok meselede de onların parmağı var. 

‘Herkesi Mahkemeye Veren Erdoğan, Onu Mahkemeye Veremiyor!’

Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ne demişti “Kafamı bozmayın. Elimde Cumhurbaşkanının yolsuzluğuna dair 36 tane dosya var, açıklarım, benim kafamı bozmayın.” Herkesi mahkemeye veren Erdoğan, onu mahkemeye veremiyor. Doğrudan doğruya “Cumhurbaşkanının yolsuzluğuna dair elimde 36 tane dosya var.” dediği halde, ne bir savcı “Getir, şu dosyalara bakalım. Ben devletin savcısıyım, neymiş bunlar, getir bakalım.” dedi. Ne de Erdoğan onu mahkemeye verdi. Binlerce kişiye hakaret davası açan Cumhurbaşkanı ya da Cumhurbaşkanlığı makamı ona dava açmadı. Bana da dava açtılar, beraat ettim. Ona hiçbir şey yapılmadı ve mahkeme bile edilmedi. Bu neyi gösteriyor? Mehmet Eymür’ün İngiliz ajanı, Amerikan ajanı dediğini bilemem ama orduda da MİT’te de adamları olduğu kesindir. Çünkü bu dosyaları başkası elde edemez.