04.28.2024

Alparslan Hoca ve 3 Furkan Gönüllüsü Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı!

Adana Emniyetinde 4 gündür gözaltında tutulan Alparslan Hoca ve beraberindeki 3 Furkan Gönüllüsü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘İşgal’ Değil, İtikaf!

Adana’da bir camide ‘İtikaf’ ibadetini ihya etmek isteyen Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, 4 Mayıs Salı günü sahur vaktinde emniyet ekipleri tarafından düzenlenen cami baskınıyla gözaltına alınmıştı.

‘İbadet adı altında sivil itaatsizlik gerçekleştirdiklerini ve camileri işgal ettiklerini’ öne süren emniyet görevlilerinin uyguladığı usulsüz muamelenin ardından 400’den fazla Furkan Vakfı Gönüllüsü gözaltına alınmıştı. İfadesi tamamlanan birçok gönüllü serbest bırakılırken Alparslan Hoca ve beraberindeki 3 Furkan Gönüllüsünün gözaltı süresi sürekli uzatıldı. 

Yaklaşık 4 günün sonunda savcılığa sevk edilen Alparslan Hoca ve 3 Furkan Gönüllüsü ifadelerinin alınmasının ardından Sulh Ceza Mahkemesine çıkarıldı. 

8 Mayıs Cumartesi sabaha karşı ‘Görevini yaptırmamak için direnme’ suçlamasından yargılandıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Alparslan Hoca ve bereberindeki 3 Furkan Gönüllüsü için; Pazartesi-Perşembe imza şartı ve yurt dışına çıkma yasağı getirildi. 

Yüzlerce Furkan Gönüllüsü, Hocasını Karşıladı!

4 günlük gözaltı sürecinde Alparslan Hoca’yı yalnız bırakmayan Furkan Gönüllüleri, Alparslan Hoca’nın serbest bırakılmasını coşkuyla karşıladı.

Resim