09.16.2024

Alparslan Hoca’dan Erişime Engellenen İnstagram Açıklaması!

Alparslan Hoca, kendisine yöneltilen “Bu sabah İnstagram’a BTK tarafından erişim engeli getirildi. Engelin sebebi olarak iddiaya göre “İnstagram’ın İsmail Haniye paylaşımlarına kısıtlama getirdiği söylendi.” Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?” sorusunu cevaplandırdı.

Alparslan Kuytul Hoca her cuma yapmış olduğu tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. 2 Ağustos Cuma günü sosyal medya platformu İnstagram’ın Türkiye’de erişime kapanmasına yönelik tepkiler artarken bir tepki de Alparslan Hoca’dan geldi. Alparslan Hoca alınan kararın seviyesiz ve tesirsiz olduğunu ifade ederek devletin daha etkili adımlar atması gerektiğini ifade etti:

” İnstagram Heniyye ile ilgili taziyeleri bile kabul etmeyip o tür paylaşımları silmiş, taziyeyi bile. Güya Türkiye Devleti de çok fazla Filistinciymiş ya hani, Filistin’i gerçekten çok desteklemiş ya hani, zoruna gitmiş ve “İnstagram’ın kökünü kapatırız” gibi bir mesaj vermek için onların bu yaptığına tepki olarak İnstagram’ı bugünlük kapattılar. Bakalım yarın ne olacak? Yani Instagram’ı konuşmaya gerek yok. Gavur gavuru destekler, bu gayet normal. Siz ne yaptınız, siz? Yapacakları işte bu kadar! Taziye mesajlarını silen Instagram’ı protesto etmek için Instagram’ın fişini çekiyor. Bu mu yani yapacağın?

Tek İnstagram mı bunu yaptı? Diğerleri de… Bizim YouTube kanalımızı kapattılar, Filistin ile ilgili paylaşımlardan dolayı. Yılların kanalıydı, 90.000- 100.000 civarında abonesi vardı. Birkaç böyle hesabımız kapatıldı. Bir tek İnstagram mı? YouTube da aynısını yapıyor, Facebook da yapıyor, hepsi yapıyor. O zaman hepsini birden kapatın. Türkiye’nin bütün tepkileri çok seviyesiz, çok basit, çok tesirsiz, etkisiz tepkiler. Bunlarla bizi kandırıyorlar yani başka bir şey yok.

Ne Olmuştu?

BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle Instagram’a erişim engeli getirildi.

BTK’nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram’a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken edinilen bilgiye göre karar “katalog suçlar” olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için verildi.

İzlemek için tıklayınız