04.26.2024

Alparslan Hoca’dan Gözaltı Sonrası İlk Açıklama!

Alparslan Hoca, itikafa girdiği camiden hukuksuz şekilde alındığı 4 günlük gözaltı sürecinin ardından serbest bırakıldı. Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Alparslan Hoca, ilk açıklamasını adliye önünde sevenlerine yaptı.

Alparslan Kuytul Hoca’dan Gözaltı Sonrası İlk Açıklama!

İtikaf ibadetini gerçekleştirdiği camiden polis baskını ile gözaltına alınması sonrası dört günlük gözaltı süreci geçiren Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme kararı ile serbest bırakıldı. Adana bölge Adliyesi önünde kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa hitap eden Alparslan Hoca,  ilk açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘ya cevap vereceğini ifade etti.

Kendilerinin 20 yıldır itikaf ibadetini ihya ettiklerini belirten Alparslan Hoca, provakasyon gibi bir amaçlarının olmadığını, hayatı boyunca da provakasyon yapmadığını vurguladı.

Açıklamasında, sivil itaatsizlik ve polise karşı mukavemet iddialarına da değinen Alparslan Hoca şu ifadeleri kaydetti:

Bugüne Kadar Hiçbir Kitapta Cami Basıldığını Okumadım!

Arkadaşlar! Bildiğiniz gibi sadece itikâf yapmak ve Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in sünnetini canlandırmak istedik ama buna hiçbir sebep göstermeden müdahale ettiler. 

Yanlış bilmiyorsam 20-30 kadar cami terör hücre evi basılır gibi basıldı. Bugüne kadar ben okuduğum hiçbir kitapta bir caminin basıldığını hatırlamıyorum. Türkiye tarihinde de caminin basılması var mı hatırlamıyorum. Başka devletlerde de hatırlamıyorum. İsrail bile namaz kılarken, Kur’an okurken camiye girip camiyi basmıyor. Hiçbir gerekçe söylemeden bunu da yaptılar. Ben ‘neden’ dedim sadece ‘buyurun emniyete’ dediler. Hiçbir gerekçe söylemediler. Bildiğiniz gibi Diyanet müsaade etmişti hatta İtikâfa teşvik eden açıklamalar yapmıştı. Camilerin isimleri açıklandı ve buralarda itikâf yapılabilir, denildi. 

Hayatımda Hiçbir Zaman Provokasyon Yapmadım!

Bizde zaten bu itikâf sünnetini 20 yıldır yapıyoruz. Gıcıklığına yapıyor değiliz, inadına yapıyor değiliz. Provokasyon yapanında Allah belasını versin, provokasyon diye bir derdimiz olmadığı halde provokasyon iddiasında bulunanların da Allah belasını versin. Hayatımda hiçbir zaman provokasyon yapmadım. Provokasyon yapacak insanlar bir camiye girip dört duvarın arasında Kur’an okumaz, dört duvarın arsında Allah’ı zikretmez. Provokasyon böyle yapılmaz, provokasyon yapacak olursak nasıl yapacağımızı iyi biliriz. Provokasyon böyle olmaz, burada tek maksadın ibadet olduğu açıktır. Biz bunu yeni yapıyor değiliz, yıllardır yapıyoruz. Pandemi dolayısıyla deniliyor, pandemide her şey yapılıyor; çalışma hayatının yüzde yetmişi çalışmaya devam ediyor, yollarda sanki sokağa çıkma yasağı yok öyle değil mi? İnsanlar yan yana oturuyor dolmuşta, uçakta, otobüste her tarafta. Ve ben camide caminin üst katında beni almaya geldiklerinde de tek başımaydım. Cami aşağı yukarı yaklaşık 900-1000 metrekare büyük bir cami ve ben orada tek başımayım. Hıfzıssıhha kanunundan dolayı vs. dendi. Ne hıfzıssıhhası ben tek başımayım camide. Ve bunun dışında birtakım iftiralar yalanlar…

‘Mukavemet, Ne Demek?’

Emniyetteki ifadede sorulan sorular yaşanmadı. Polise mukavemet eden olmadı, eden kim varsa polis kameraları lütfen göstersinler. On tane polis kamerasıyla camiye girdiniz. Buyurun gösterin hangi kamerada kim mukavemet göstermiş. Mukavemet demek; polise karşı cebir ve şiddet tehdit kullanmak demektir. Böyle bir şey mi var? Böyle bir şey yok ama hiçbir şey bulamadıkları için polise mukavemet demek zorundalar, çünkü bir şey söylemek zorundalar. 

Sivil İtaatsizlik Nedir?

Polise mukavemet etti dediler ondan sonra da sivil itaatsizlik yaptığımızı iddia ettiler. Sivil itaatsizlik diye bir kavram hukukta yoktur. Bu siyasi bir kavramdır. Hukuk siyasi bir kavrama bakmaz. Hukukta sivil itaatsizlik diye bir kavram yoktur. Bunun böyle bir kanunu da yok. 

Sivil itaatsizlik nedir? Diyelim ki bir sendika sivil itaatsizlik yapıyorsa, normalde erkeklerin sakal tıraşı olması bıyıklı olmaması gerekiyor ama sendika sakal ve bıyık bırakın diyor, işte bu sivil itaatsizliktir. Yani kanun var kanuna aykırı davranış ama sivil itaatsizlik şeklinde, bunlara sivil itaatsizlik denir. 

Diyanet İtikafın Yapılabileceğine Dair Hutbe Verdi, Kanunen İtikaf Serbest!

Kanunen itikâf serbest, diyanette serbest diyor. Diyanet itikaf ile ilgili itikafın yapılabileceğine dair hutbe verdi. Yani velhasıl provokasyon lafı yalan, polise mukavemet lafı yalan, sivil itaatsizlik lafı yalandır. Tıpkı Antep valiliğinin yaptığı açıklamanın tamamının yalan olduğu gibi. 

‘Savcı Talimatı Yok Ama Operasyon Var!

Kıymetli kardeşlerim bakın, 22 cami diye duymuştum ama daha sonra 40 diye söylendi. Her neyse tam bilmiyorum ama 40 kadar cami ya da 20-30 camide itikâf yapılırken bu camilere savcının talimatı olmadan operasyon yapılıyor. Savcı talimatı yok ama operasyon var. 400 kişiye savcı talimatı olmadan operasyon yapıyorsunuz. Savcı talimatı olmadan böyle bir operasyon yapılamaz. Operasyon önce yapılıyor sonra savcıya gidiliyor imza attırılıyor. Savcılık makamı mı polisin emrinde yoksa polis mi savcının emrinde? Emniyet istediğini yapıyor ondan sonra savcılık tamam diyor. Emniyette bize kötü muamele olmadı ancak camide kötü muamele oldu, insanları zorla otobüslere bindirdiler.  

Değerli kardeşlerim mesele açıktır bugün (08 Mayıs 2021) saat 22.00’de Furkan TV’ de açıklama yapacağım. Orada canlı yayından da izleyebilirsiniz. Buradan şu kadarını söyleyeyim; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ben içerideyken benimle ilgili açıklama yapıyor, bu açıklamaya cevap vereceğim. Süleyman Soyluyu da aldatıyorlar, önüne yanlış raporlar koyuyorlar onu konuşturuyorlar. Süleyman Soylu da bugün (08Mayıs 2021) saat 22.00 de yapacağım açıklamayı dinlesin. Süleyman Soylu’ nun iddiaları nelerdir? Yalanlarını ortaya koyacağım. Artık bu memlekette gerçekler konuşulsun. Polis devleti istemiyoruz!