04.29.2024

Alparslan Hoca’dan Özgür Özel’e: İşimize geleni alıp işimize gelmeyeni terk etme ahlakını bırakalım

Alparslan Hoca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in şeriat kurallarını hatırlattığı açıklamasına cevap verdi.

Alparslan Kuytul Hoca her Cuma yapmış olduğu tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Tefsir dersinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kur’an ayeti okuyarak şeriat kurallarını hatırlattığı konuşması soruldu.

İşine Gelen Ayeti Alıp İşine Gelmeyen Ayeti Terk Etmek Yahudi Ahlakıdır!

Alparslan Hoca, Özgür Özel’in yaptığı açıklamada Kur’an-ı Kerim’den işine gelen ayetlerin alınmaması gerektiğini ifade ederek bunun bir yahudi ahlakı olduğunu ifade etti. Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verdi:

İyi güzel. Ayet okumaya başlamışlar, güzel. İnşallah devamı gelir. Benim onlara söyleyeceğim bir cümle var. Lütfen Kur’an’dan işinize geleni alıp işinize gelmeyeni terk etme huyunuzu bırakın. Bu, Yahudi ahlakıdır.  Kur’an-ı Kerim onlara buyuruyor ki “Yoksa siz, Kitabın bir bölümüne inanıp da bir bölümünü inkâr mı ediyorsunuz? (Bakara,85)” Siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ederseniz? Yahudi ahlakı, kitaptan işine geleni alır, İşine gelmeyeni almaz.

Şimdi Özgür Özel eğer Kur’an’dan bir ayet aldıysa eyvallah, sevindim. Kur’an’a başvurmaya başlamışlar, tamam. Kur’an’dan bir ayet aldıysan demek ki “Kur’an’ı kabul ediyorum” diyorsun. Peki, Kur’an’ın diğer ayetleri hakkında niye öyle sert sert konuşuyorsun? Kur’an’ın hükümlerine de mesela şeriat deniyor, o da yine ayet. Mesela neden o zaman şeriat düşmanlığı yapıyorsun? Şeriat başka bir şey değil. Kur’an-ı Kerim. Kur’an’ın hükümleri, ona şeriat deniyor. İman esaslarına iman deniyor, ibadete ibadet deniyor, ahlak esaslarına ahlak deniyor. Muamelata dair hükümler, gündelik hayatla ilgili hükümler, cezalar vesaire. Bunlara da şeriat deniyor. Yani Kur’an’ın ayetleridir, farklı bir şey değil. Şimdi siz mademki Kur’an’dan ayet alıyorsunuz, “Allah emaneti ehil olana vermenizi emreder, adaletle hükmetmenizi emreder” diyorsunuz. Tamam, bu ayeti alıyorsan o zaman diğer ayetleri de al. Şu işimize geleni alıp işimize gelmeyeni terk etme ahlakını bırakalım. Bu, Yahudi ahlakıdır.

Kur’an’dan bir ayet alıp da Allah böyle buyuruyor diyenler, demek ki Kur’an’ın Allah kelamı olduğunu kabul ediyor. O zaman bütün Kur’an Allah kelamı olduğuna göre şunu alıp bunu terk etmek caiz olamaz.