10.26.2024

Alparslan Hoca’dan TUSAŞ’taki Terör Saldırısına Sert Tepki!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi (TUSAŞ) bünyesinde gerçekleşen terör saldırısı, Alparslan Hoca tarafından şiddetle kınandı. Cuma günü yaptığı tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruda Hoca, saldırıda hayatını kaybeden beş masum insan için baş sağlığı dileyerek terörün ana hedefini vurguladı.

Alparslan Hoca, “Böyle bir mücadele yöntemi, erkeklik değildir” diyerek, terörün masum insanlara yönelmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirtti. Saldırının, insan hayatına son vermekle hiçbir sorunu çözmeyeceğini dile getirdi.

Saldırının İki Hedefi Var!

TUSAŞ saldırısının iki ana hedefi olduğunu açıklayan Hoca, saldırının birincisinin Türkiye’nin uçak sanayisinin gelişimini engellemeye yönelik olduğunu ifade etti. “Başka bir yere de saldırı yapabilirlerdi. Ancak TUSAŞ’a yapmaları, büyük güçlerin bu olayın arkasında olduğunun bir işareti” dedi. Alparslan Hoca, PKK’nın Türkiye’nin savunma sanayisini engellemesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Bu saldırı, büyük güçlerin bir mesajı: Kafamızı bozmayın. İstersek sizin bütün silah sanayenizi mahvederiz” ifadesini kullandı.

İkincil hedefin ise PKK tarafından üstlenildiğini belirten Alparslan Hoca, “Bu, bir mesaj vermek için yapıldı. DEM Parti ile yürütülen diyaloglara karşı bir itiraz niteliğindeydi” dedi. Alparslan Hoca, “Siz bu yola giriyorsunuz ama biz buna evet demiyoruz” mesajının verildiğini ifade etti.

Kutsalınız Sizi Terörist Olmaktan Korur

Hoca, “Kutsalınız Sizi Terörist Olmaktan Korur” ifadesinin altını çizerek, bu kutsalların insanları yanlış adımlar atmaktan koruduğunu, insani değerlere bağlı kalmanın önemini vurguladı.

“Örgütlerin bir kutsalı olmayınca… Bakın, onların da aklı var ama kutsal yok, kutsal olmayınca kendince caiz görüyor. Şöyle şöyle bir durum var, böyle böyle bir durum var, o halde böyle böyle yapabiliriz. O kadar. Bunu caiz görüyor. Yani bu caiz değil böyle bir şey yapamayız demiyor. Çünkü kutsalı yok. Şimdi bir Müslüman mesela bir şeyden rahatsız olsa, onu engellemek istese. Şeytan böyle bir şey aklına getirse, git şunu öldür, böylece o proje bozulmuş olsun. Şeytan böyle bir fikir verse hemen düşünür: bu caiz mi değil mi? Ve fıkıh kendisine der ki: Hayır, caiz değil. O halde onu terk eder. Böylece terörist olmaktan kurtulur. Kutsalınız varsa kutsal sizi terörist olmaktan korur. Yanlış adım atmaktan korur. Kutsalınız olacak, fıkıh bileceksiniz. İslam fıkhına göre haram olan bir şeyi yapmayacaksınız. Ama İslam fıkhı diye bir derdi yoksa? Hiçbir kutsal yoksa kendince bunu caiz görebilir. Onun da aklı var kendine göre. Şöyle olursa böyle olur, böyle olursa şöyle olur der ve onu yapar.” şeklinde konuştu.

Alparslan Hoca, saldırının yalnızca canları almakla kalmayıp, geride kalan ailelerin hayatlarını da kararttığını belirterek, “O beş kişinin çocuğu ne oldu? Böyle bir derdimiz yoksa, insan nasıl bu hale geliyor?” diye sordu.

Açıklamanın tamamını izlemek için tıklayınız

Ne Olmuştu?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi‘nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik 23 Ekim 2024 Çarşamba günü düzenlenen saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 22 kişi de yaralandı. Yapılan saldırıyı PKK üstlendi.