04.26.2024

Alparslan Hocanın 3. Kez Ertelenen Mahkemesi Sonrası Semra Kuytul’dan İlk Açıklama

Alparslan Hocanın, 8 Kasım’da gerçekleşen ilk duruşmada tahliye aldığı terör mahkemesinin bugün görülen üçüncü duruşması bir kez daha ileri bir tarihe ertelendi. Eşi Semra Kuytul, kendisiyle gerçekleştirilen bir röportajda mahkemeyle ilgili açıklama yaptı.

Alparslan Hocanın, 8 Kasım’da gerçekleşen ilk duruşmada tahliye edildiği ‘terör propagandası’ mahkemesinin bugün görülen 3. duruşması savcının ek süre talebi ve dosyaya yeni eklenen evrakların incelenmesi adına 4 Temmuz 2019 tarihine ertelendi.

Semra Kuytul Hocahanım mahkeme sonrası yaptığı açıklamada Alparslan Hocanın 15 Temmuz gecesi boğazı kesilen askerin boğazını kesenlere cani dediği konuşmasıyla ilgili savunmasını yaptığını söyleyerek, Alparslan Hocanın, bir hukuk adamının bu konuşmayı nasıl mahkemeye taşıdığını anlayamadığını belirtti.

Semra Kuytul’un açıklaması şöyle;

3. duruşmasından biraz evvel çıktık. Erteleme kararı ile sonuçlandı . Başka değişiklik yok. Bir konuşması daha eklenmiş. Biraz evvelde ifade etmiştik, özellikle o konudan  bahsedecek olursak; 15 Temmuz gecesi boğazı kesilen askerin boğazını kesenlere cani dediği konuşma ile alakalı bir dava daha eklenmiş bulunuyor. Onun savunmasını verdi ve bir hukuk adamının bu konuşmayı nasıl mahkemeye taşıdığını anlayamadığını söyledi. Çünkü o konuşmada çok açık bir şekilde böylesi bir olayın hakim ve savcılar tarafından karar verilmesi gerektiğini, hatta Türkiye’de idamın bile olmadığını, bunu uygulayanların mahkeme edilmesi gerektiğini söylediği bir konuşma. Dolayısıyla onun savunmasını da verdi. Bir problem yok fakat bazı eksiklikler ortaya çıktığı için savcılık bu örgütlerle ilgili başka bir takım konuşmalarınında incelenmesini talep edince 4 Temmuz’a ertelendi. 18 video eklenmiş fakat onlar lehte ve aleyhteki konuşmaların eklenmesi talebi üzerine ekenmiş videolar, yani anladığımız kadarıyla ayrıca açılmış bir dava değil. Genel olarak bir problem yok işte başta da söylediğimiz gibi böyle davalar hemen sonuçlanmıyor inceleme süresi biraz zaman alıyor.

Semra Kuytul, Alparslan Hocanın nasıl olduğunun sorulması üzerine; “Gayet  zindeydi ,savunmasını güzel bir şekilde verdi. Bir problem olmadı, SEGBİS’ten bağlantısında sorun çıkmadı. Dediğimiz gibi bu mahkemeden tutukluluğu yok, tutuksuz yargılanıyor. Asıl bizim için önemli olan, bundan sonraki  mahkeme 4. Ağır Cezanın 10 Mayısta gerçekleştireceği mahkeme. Çünkü; ondan tutuklu yargılanıyor. inşallah ondanda tahliye alırsak bu  davalar zaman içerisinde temizlenecektir diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.