05.05.2024

Alparslan Hocanın 4. Kez Ertelenen Mahkemesinin Ardından Semra Kuytul’dan Açıklama

Alparslan Hoca hakkında açılan terör mahkemesi bugün 4. kez ertelendi. Duruşma sonrasında eşi Semra Kuytul adliye önünde açıklama yaptı.

Alparslan Hocanın bugün görülen terör davasının 4. kez ertelenmesinin ardından eşi Semra Kuytul adliye çıkışında açıklamada bulundu.

4. Ağır Cezada görülen dava nedeniyle tutukluğu devam eden Alparslan Hocanın yargı sürecinin uzatılmasından duyulan rahatsızlığı dile getiren Hocahanım, “Çok ağır ilerleyen bir yargı sürecindeyiz. İşin kötüsü Alparslan Hoca tutuklu olarak bu yargılama sürecini geçiriyor. Sürecin tutuklu olarak devam etmesinin hem biz ailesini hem sevenlerini hem de kamuoyunu rahatsız ettiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Duruşmaların devam etmesinin, 17 aydır terör örgütü propagandası suçlamalarından hala arınamamış olmasının kendilerini zan altında bıraktığını dile getiren Hocahanım, eşi Alparslan Hocanın savunmasına da yer verdi. 

Kendisini “Benim herhangi bir terör örgütünü desteklediğime ya da savunduğuma dair bir tek cümle getirin. Ben kabul edeceğim. Binlerce konuşmam var. İçinden bir tane buna benzer söz bulunamıyor. Buna rağmen ben töhmet altında kalmaya devam ediyorum.” şeklinde savunan Hocaefendinin de sürecin uzamasından rahatsızlık duyduğu anlaşılıyor.

Sözlerini “Bir soruşturma kapanmadan başka bir soruşturma devreye sokularak mevzu devam ettiriliyor. Bu da bizim üstümüzdeki lekenin tam anlamı ile temizlenmemesine sebep oluyor.” diyen Hocahanımın söz konusu açıklaması şu şekilde:

Semra Kuytul ayrıca konuyla ilgili sosyal medya hesabından da şu açıklamalarda bulundu;