05.07.2024

Alparslan Hocanın Avukatından 15 Haziran Mahkemesinde Tahliye Talebi!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın ve 4 Furkan Hareketi mensubunun yargılandığı davanın 15 ve 16 Haziran tarihlerinde görülmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Avukatı Yusuf Işık, Alparslan Hoca ve arkadaşlarının tamamen siyasi bir dosya üzerinden yargılandıklarını belirterek 15 Haziran mahkemesinde tahliye olmaları talebinde bulundu.

Müvekkilleri hakkında bir önceki celsede müştekinin ortaya koyduğu beyanların delil niteliği taşımadığını ve hepsine tek tek cevap verileceğini söyleyen Işık, şu ifadeleri kullandı:

“Alparslan Kuytul Hoca ve tutuklu bulunan 4 Furkan Gönüllüsünün yargılandığı dosyanın ikinci celsesi 15-16 Haziran tarihlerinde görülecektir.

Baştan itibaren sakat ve yanlı yürütülen dosyanın tamamen siyasi olduğu açtıkça ortadadır. Dosyada tek bir somut delil dahi yoktur.

Bunun yanı sıra geçen celse bir önceki söylediği sözü inkar eden müştekinin çelişkili ve gerçeğe aykırı beyanları açıkça ortaya konuldu ve mahkemece kayıt altına alındı. Kendilerince ortaya delil olarak sürülen aslında hiçbir mahiyeti olmayan iddialara tek tek cevap verilecektir.

1) Dosyada Alparslan Kuytul Hoca’nın azmettirmesi sonucu suç işlendiği iddiası doğru değildir.

2) Müvekkillere isnat edilen suçlamaların hiçbir somut dayanağı yoktur.

3) Suç örgütü iddiası 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kopyası niteliğindedir.

4) Dosyadaki bilirkişi raporlarının tamamı müvekkillerin lehinedir.

5) Müştekinin mevcut dosyada yaklaşık 10 yakın ifade vermesi ve her ifadenin birbirinden farklı olması dosyadaki boşlukların doldurmaya çalışıldığının en büyük delilidir.

6) Kaçırılma anına ait olduğu iddia edilen video bizzat Müştekinin mahkemeye verdiği ifade ve bu yöndeki tanık beyanıyla çelişmektedir. Ya bu video o ana ait değil ya da olayın failleri başka. Bunun başkaca izahı olamaz.

Müvekkillerin tutukluluğuna gelecek olursak; tutukluluk artık bir tedbir olmaktan çıkmış, cezalandırmaya dönüşmüştür. Makul süreyi aşar mahiyettedir. Adil yargılanma hakkının en ağır ihlali olup, tutukluluğu gerektirecek tüm nedenler ortadan kalkmıştır.

Ümit ediyoruz ki bu mahkeme müvekkillerin tamamı tahliye olacaktır. Kim olursa olsun adil yargılanma herkesin hakkıdır. Kaldı ki müvekkillerin tertemiz hayatı apaçık ortadadır. Onları daha yakından tanıdığımız bu sürede biz de buna gözlerimizle şahit olduk.

MERHAMET DEĞİL ADALET İSTİYORUZ. 15 Haziran’da tahliye bekliyoruz.”

https://twitter.com/Avyusufisik/status/1665396489445580802?t=xPWO6D2murctN26l7V3ZLA&s=19