04.27.2024

Alparslan Hocanın Eşi Semra Kuytul’dan Tepki: Özgürlüğümüzü korumaya çalışıyoruz

Adana Emniyetinin bugün Merkez Parkta piknik yapmak isteyen Furkan gönüllerini engellemeye çalışmasına Semra Kuytul Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla tepki gösterdi.

Her pazar çeşitli etkinliklerle zulme karşı farkındalık oluşturmak isteyen Furkan Gönüllüleri bu hafta Adana Merkez Park’ta piknik düzenledi. Hemen hemen her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte de onlarca polis otobüsü, toma ve çevik kuvvet ekibi ile gelen Adana Emniyeti, piknik yapan gönüllülerin etrafını sardı.

Açık havada aile-akraba ve arkadaşlarıyla pikniğe gelen gönüller, daha sonra ilahi söylemek istedi. Ancak ilahi söyleyenleri susturan polisler, “pikniğiniz bitti, dağılın, ilahi söylemek yasak” anonslarını yaparak piknik yapan gönüllüleri dağıtmaya çalıştı.

Bunun üzerine Semra Kuytul twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda polisin müdahalesine tepki gösterdi.
Semra Kuytul, “Bugün Adana Merkez Parkta yaşanan bu tatsız olayı kınıyoruz ve kınayacağız. Orada hakkını aramak için gayret eden kardeşlerimizi de TAKDİR EDİYORUM. Ama artık gerçekten YETER! Biz seslenmeyip sosyal medyaya olduğu gibi yansıtmıyoruz ama bu durum kabullenilebilir olmayı çoktan aştı.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca gerçekleştirdikleri etkinliklerin kimseye rahatsızlık vermediği, asayişi bozmadığı gibi aksine umut verdiğini de ifade etti.

Semra Kuytul son olarak, “Ama Emniyetin de üstünde birileri olay çıkartarak bizi meşru dairenin dışına çekmek istiyorsa Allah’ın izni ile bu oyuna gelmeden mücadelemize devam edeceğiz. Bu konuda sağduyuyu elden bırakmayan arkadaşlarımızdan da Allah razı olsun. #Unutturmayacağız” tweetini paylaştı.

İşte Semra Kuytul’un yaptığı paylaşımlar;

Aylardır bir zulme uğradık, uğruyoruz.. Hakkımızı mahkemelerde alamıyoruz. Gayet medeni ve meşru yollarla varlığımızı, haklarımızı ve özgürlüğümüzü korumaya çalışıyoruz. Tüm bu hassasiyetimize rağmen bize uygulanan çifte standardı ve TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ ŞİDDETLE KINIYORUM!

Piknikte ilahi söylenemez mi? Yarışma yapılamaz mı? Pikniği amacı dışına çıkaran biz miyiz? Piknik ve anayasal hakkımız olan kısa bir basın açıklaması yapılacak diye oraya resmen POLİS ÇIKARTMASI yapılması talimatını verenler kendini sorgulamalı! Vatandaşı germeyin lütfen!

Bugün Adana Merkez Parkta yaşanan bu tatsız olayı kınıyoruz ve kınayacağız. Orada hakkını aramak için gayret eden kardeşlerimizi de TAKDİR EDİYORUM. Ama artık gerçekten YETER! Biz seslenmeyip sosyal medyaya olduğu gibi yansıtmıyoruz ama bu durum kabullenilebilir olmayı çoktan aştı.

Bir Cami çıkışı (20-30 kişi olarak) küçük bir açıklama ve ropörtaj yapacağız diye tüm güvenlik şubeyi oraya yığmalar, Çevik Kuvvetini, TOMA’sını hazırlamalar, birazdan burada olay çıkacak, kepenklerinizi indirin, araçlarınızı yoldan kaldırın diye cadde esnafını uyararak güya güvenlik sağlamalar…

Biz bir tane cam kırmadık hayatımızda ama TOMA’nın tazyikli suyunun trafik lambasını nasıl devirdiğini, çevreyi nasıl savaş alanına çevirdiğini; polisin bebek, çocuk, yaşlı demeden savunmasız insanlara yani bizlere nasıl saldırdığını 22 Nisan’da, Adana’da HEP BERABER gördük..

Polisin bir görevi de vatandaşın haklarını, özgürlüğünü korumak değil midir? Bunu bizden mi öğrenecekler! Sürekli baskı altındayız, takip altındayız, en küçük bir adımımızda TOMA ile Çevik Kuvvet ile karşı karşıyayız. Bizim dışarıya yansıttığımız yaşadığımız baskının çok azı!!!

Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bizim etkinliklerimiz bu millete rahatsızlık vermediği, asayişi bozmadığı gibi aksine umut veriyor. Memlekette hala haksızlıklar karşısında susmayanların varlığını görmek halkımıza ümit oluyor. Halkımızdan tepki almadığımız gibi takdir alıyoruz

Bizim naif davranışlarımıza rağmen genelini tenzih ediyorum ama Emniyetten bazıları her etkinliğimizde sanki olay ve gerginlik çıkarmak için fırsat kolluyor. Biz olay çıksın istemiyoruz ama birileri istiyor. Dolayısıyla sadece baskı değil aynı zamanda tahrik altındayız..

Tüm baskı ve tahriklere rağmen bu haklı mücadelemize devam edeceğiz. Her hafta oluğu gibi haftaya yine merkez parktayız. Tüm emniyet birimleri buyursun gelsin. Bu defa biz davet ediyoruz. Niyetleri olay çıkarmak değilse kumanyalarını alıp gelsinler birlikte piknik yapalım…

Ama Emniyetin de üstünde birileri olay çıkartarak bizi meşru dairenin dışına çekmek istiyorsa Allah’ın izni ile bu oyuna gelmeden mücadelemize devam edeceğiz. Bu konuda sağduyuyu elden bırakmayan arkadaşlarımızdan da Allah razı olsun. #Unutturmayacağız