09.16.2024

Alparslan Hoca’nın SEGBİS Yoluyla Katıldığı Mahkeme Sona Erdi!

HSK’nın, Osman Kavala’yı tutuklayan hakimlerin listesini istemesi üzerine kendisi hakkında hukuksuz hükümler veren hakimlerin listesini veren Alparslan Hoca hakkında 23 Mayıs 2022 tarihinde “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” suçlamasıyla dava açılmıştı.

9 Mayıs’ta hiçbir somut gerekçe gösterilmeden tutuklanarak Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevine sürgün edilen Alparslan Hoca,
bugün (13 Eylül) 11’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya SEGBiS üzerinden katıldı.

Yaptığı savunmada; “Bugüne kadar adı geçen hakim ve savcılara hiçbir saldırı gerçekleşmemiştir. O konuşma 2 yıl öncesine aitti. İki yıldır hiçbir şey olmadığına göre, hedef göstermenin olmadığı da açıktır.” İfadeleriyle konuşmasında herhangi bir hedef gösterme olmadığını açıklayan Alparslan Hoca, mahkemede şu cümleleri kaydetti:

‘Savunma Hakkım İhlal Edildi!’

“Hakim bey öncelikle şunu söylemek istiyorum; cezaevi yapması gerekeni yapmadı, iddianame bana dün saat 14.00’te  verildi. Ayrıca şu an yanımda avukatım da olacaktı ancak cezaevi avukatımın olmasına müsaade etmedi, savunma hakkım ihlal edildi!

Bahsi geçen konuşmada, hakimlerin ve savcıların bana haksızlık yaptığını söyledim. Tefsir dersinden sonra soruda; HSK’nın Osman Kavala’nın dosyasına bakan hakimlerin ismini istediğini söylediler.

Onunla ilgili; ‘Benim de başıma gelen olaylar var’ dedim. Benimki HSK’ya bir bildiri idi. Hedef göstermem söz konusu değildir. Ben, o hakim ve savcıların görevini de bilmem.

Söz konusu konuşmada ismi geçen  hakim, sulh ceza hakimi idi. Ben onun terör hakimi olduğunu bilmiyordum. Hakimlerin geçmişte hangi görevlerinin olduğunu bilemem, böyle bir kanundan da haberim yoktu.

‘Hedef Gösterme Maksatlı Konuşmadığım Açık!’

Bu konuşmayı yapma amacım şu; ‘Belki HSK benim mağduriyetimi giderir’ diye düşündüm. Kimseyi hedef gösterme maksadım yoktur. Eğer bu hakimlere bir saldırı olacağını bilsem zaten konuşmam.

Bir insan bana gelip; “Hocam bunlar size haksızlık yaptı. Bunlara bir şey yapalım!” dese, “Defol git!” derim. Ben bir karıncayı incitmeyen insanım. Sosyal medyada yüzlerce insan bana hakaret ediyor. Arkadaşlar; “Bunları mahkemeye verelim” dediğinde, “Gerek yok.” dedim.

Biz terör örgütü olmadığımıza göre ve başka bir terör örgütüne hedef göstermediğime göre, kime hedef göstermişim?

Terör örgütleri bana düşmandır. Ben bu terör örgütleri hakkında yıllarca konuştum. Bunlar benim lafıma göre mi hareket edecekler?

Benim, bahsi geçen konuşmamda özel bir suç işleme kastım yoktur. Ayrıca bugüne kadar adı geçen hakim ve savcılara hiçbir saldırı da gerçekleşmemiştir. O konuşma 2 yıl öncesine aitti. İki yıldır hiçbir şey olmadığına göre, hedef göstermenin olmadığı da açıktır.

Biz sosyal medyayı, bir şahsın veya kurumun aleyhine kullanmıyoruz.

Hakim ve savcıların görevi, terörle mücadele değildir. Teröristler hakkında hüküm verirler. O maddede kastedilen, terörle mücadelede doğrudan doğruya mücadele edenlerdir.

‘Bu Dosya Siyasidir!’

Bu dosya siyasi bir dosyadır. Benim tutuklandığım gün açtılar. Şimdiye kadar neden dava açılmadı? Beni sürekli meşgul etmek istiyorlar. Olay tamamen siyasidir.

Bir alçak terörist, bir polise veya hakime kurşun sıksa ben üzülürüm.

Tutuklandığım gün, adliyede bu dosyadan ifadem alındı.

Bazı şeyleri Demokles’in kılıcı gibi üzerimde tutuyorlar, böyle zamanlarda konuşmalarımı devreye sokuyorlar!”

Avukatların savunması sonrası hakim, davayı 24 Ocak 2023 Salı gününe erteledi.