04.19.2024

Alparslan Hoca’ya Hayali Gerekçelerle Art Arda Disiplin Cezası Yağdırdılar!

Alparslan Hoca’ya Hayali Gerekçelerle Art Arda Disiplin Cezası Yağdırdılar!

Alparslan Hoca’ya kurulan kumpasların ardı arkası kesilmiyor! Hukuksuzca Ağrı’ya sürgün edilen Alparslan Hoca, haksız disiplin cezalarına tabi tutuluyor!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca 9 Mayıs’ta hukuksuzca tutuklanarak Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevine sürgün edilmişti. Cezaevi yönetiminin tüm mahkumlara verdiği haklardan yararlanması engellenmek için haksızca disiplin cezalarına maruz bırakıldı.

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Avukat Bilal İpek:

“1. Alparslan hocaya yapılan kumpaslar bitmek bilmiyor. Hapse atarak susturamayanlar Patnos L tipi Cezaevinde açtıkları disiplin soruşturmalarıyla susturmak istiyorlar. Ancak bu kumpaslar da nafile!

Gelin bu kumpas girişimlerini biraz anlatalım;

  1. Alparslan hoca cezaevine girer girmez disiplin soruşturmaları gelmeye başladı. Kendisine henüz görüntülü görüşme hakkı dahi verilmeden, ‘ağır müebbetlere uygulanan 2 haftada bir 10 dakika olacak şekilde telefonla konuşma’ kısıtlaması uygulandı.
  2. Öncesinde ne bir karar ne de bir savunma hakkı verilmeksizin tüm tutukluların hakkı olan görüntülü görüşme hakkı hukuksuz bir şekilde engellendi!

Halbuki öncelikle görüntülü görüşme hakkı verilmeli, müvekkil yanlış bir konuşma yaparsa bununla ilgili savunması alınmalı..
++

  1. Savunması sonucunda ceza verilmeli veya ‘ceza verilmesine yer yok’ kararı verilmeliydi.
    Bunların hiçbiri yapılmadan direkt olarak görüntülü görüşme hakkı engellendi.
    Tabii biz buna itiraz ettik ve şuan mahkeme aşamasında itirazımız incelenmektedir
  2. Bununla da kalınmadı, eşi Semra Kuytul’un yayınladığı ses kaydından dolayı kendisine 2 ayrı soruşturma açıldı. Bu yayınlanan videolar ne Alparslan hocayı ne de cezaevini ilgilendirmediği halde soruşturma açıldı.
  3. Ancak bu soruşturmalardan bişey çıkmayacağını anlamış olacaklar ki Bu konuda Alparslan hocaya ‘ceza verilmesine yer yok’ kararı verildi.

Alparslan hoca bu arada ağrı Patnos cezaevi ailesine ve avukatlarına çok uzak olduğu için Adana’ya yakın bir yere sevk’ini istedi.

  1. Ancak Alparslan hocayı Patnos’a sürgün eden zalimler sürgün’ün bitmemesi ve sevk’ini engellemek için mutlaka ona bir ceza vermeliydi.
    Ve olmayan hayali bir gerekçe göstererek Alparslan hocaya disiplin cezası verdiler.
  2. Güya Alparslan hoca eşine teslim etmek için verdiği bir paltonun içinde bir kağıda not yazarak dışarıya mesaj göndermek istemiş!
    Ancak Alparslan hocanın böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. Zaten avukatları olarak bize ve ailesine söylemek istediğini söylemektedir.
  3. Böyle bir not yazmadığını beyan etmişse de cezaevi yönetimi Alparslan hocayı yalancı konumunda göstermek suretiyle kendisine kınama cezası vermişlerdir.

Buradan Patnos L tipi kapalı ceza infaz kurumu müdürlüğüne soruyorum;

  1. Madem Alparslan hocanın eşine verdiği elbisede bir kağıt buldunuz;
  2. O anda hemen Alparslan hocaya ‘bu kağıt sana mı ait?’ diye sormak suretiyle tutanak altına aldınız mı ?!
  3. Alparslan hocanın size teslim ettiği elbiseyi yine Alparslan hocanın yanında mi kontrol ettiniz?

11.

  1. Alparslan hocanın size teslim ettiği elbiseyi kamera önünde mi incelediniz ?
  2. Alparslan hocanın size teslim ettiği elbisede çıktığını iddia ettiğiniz kağıdı yine Alparslan hocanın yazdığı diğer yazılarla karşılaştırma yaptınız mı ?
  1. Evet! Bunların hiçbiri yapılmadı. Çünkü gerek de yoktu, yukarıdan bir talimat geldi ve bir kumpasla kendisine ceza verildi.

Biz avukatları olarak müdürle bu konuda konuşmak istediğimizde müdür bey ‘bizimle görüşmek istemediğini’ ifade etti..

  1. Bu şekilde bir kumpas kurarak Müvekkilimiz Alparslan hocanın sevk’ini de engellemiş oldular. Bu kınama cezası bahane gösterilerek sevk talebi REDDEDİLDİ.
  2. Tüm bu yıldırma ve engelleme çabaları sonucunda Müvekkilimizi susturmayı başlatacaklarını düşünenler şunu iyi bilsinler ki;
    “Müvekkilimiz susacak olsa zaten hapse girmemek için susardı” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan Semra Kuytul Hocahanım ise:

“Paltodan çıktığı iddia edilen notta ‘Kapalı görüşte söylediği cümleler’ olduğu söyleniyor. Kapalı görüşte, telefonda söylediklerini neden bir daha notla göndersin!

Ne garip dünya! Hapiste olan Alparslan Hocam, korkudan tir tir titreyen onlar!!

Binbir dalavere çeviriyorlar.

Haftalık ortalama bir saatlik görüntülü arama hakkını vermemek için bin bir tuzak düşünmüşler..

Ses kaydını paylaşmayacağıma söz versem sanırım bütün iç soruşturmalar biter hatta Adana’ya yakın bir yere sevk de edilir. Burada sadece Hocam cezalandırılmıyor.. +

Bu soruşturmalar Hocama içerde zahmet-zulüm olurken bana da şunu söylüyorlar herhalde; elinle paylaşıyorsan başınla çek! Her görüşte bu zahmeti bu masrafı yaşayın..

Elimle de paylaşırım, başımla da çekerim!

BU UĞURDA HER ZAHMET, HER ÇİLE BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE..

Unutturmayacağız” dedi.